מדוע אומרים תהלים בימי שובבי"ם?
האם לא לאכול דבר מן החי נקרא צום? התשובה היא, כן; אם אדם מונע עצמו מלאכול מאכל מסוים, זה נקרא תענית, כי הוא מראה שיש לו רצון להתקרב לה', רצון לחזור בתשובה. יש כאן אתערותא דלתתא, בשמים רואים בכך שיש לאדם רצון לחזור בתשובה – ואז הוא זוכה שמסייעים בידו. בשולחן ערוך הלכות תענית (תק"פ במ"ב) מובא, שאם אדם מונע עצמו מבשר ויין זה נחשב כתענית.
צעקת בני ישראל
בין עבודה לעבודה ואף באמצעה מרימים בני ישראל את עיניהם לאביהם שבשמים בקול צעקה ובקשה, מתחננים לצאת מעמקי הטומאה מבקשים לחזור והיות אותו עם סגולה שנבחר מכל העמים לקבל את התורה הק' ולעבוד את השי"ת…
גלות מצרים – כור הברזל
לפני שאנו נכנסים לעבודת התיקון של שבועות שובבי"ם, המקבילים לפרשיות גלות מצרים וגאולתה, עלינו להיצמד לתורת יעקב ויוסף אותה הכינו לנו טרם הגלות: לזכור היטב שמציאות הגלות אינה השלכה וניתוק, אלא התקרבות זיכוך וליבון.
מדוע אומרים תהלים בימי שובבי"ם?
תהלים מסוגל לתשובה, משום שבדרך לתשובה יש שלוש מניעות: א. האדם אינו מרגיש כלל את כאב עוונותיו; ב. אפילו אם הוא מרגיש את הכאב, אין הוא יודע מה הוא צריך לעשות כדי להגיע לשער התשובה…
גלות ויציאת מצרים – בכל דור
בימי שובבי"ם, בהם קוראים את סיפור גלות מצרים ויציאת מצרים, עלינו ללמוד את הלימוד העיקרי מגלות וגאולה אלה: להאזין היטב לקול ה' ולשמוע אותו כראוי: לא ליפול או להשבר, אלא להיפך: לזכור שה' איתנו ואצלינו…
תיקון של שובבי"ם
הגלות מניחה אותנו בחדר מבודד. אמנם הדלת אינה נעולה, אך בכל זאת איננו מסוגלים לנגוע בידית. מה בעצם מונע זאת מאיתנו?
כוחו של 'עיבוד'…
מתפילין אנו למדים את כוחו של 'עיבוד': גם דבר פחות ובזוי כעור של בהמה, לאחר עיבוד לשמו, יכול לשמש כלי להארה מופלאה וקדושה כקדושת תפילין...
השובבי"ם והצדיק שמאזן אותם…
יצר הרע גורם לנו להשתובב וללכת אחרי הלב, וכך הוא הופך אותנו למשוגעים, שמוותרים על תענוג נצחי, תמורת נזיד עדשים של תאווה חולפת. וכי יש שגעון גדול מזה?
הפכת מספדי למחול לי
כאשר מתגברת על האדם עצבות בעקבות נפילה חלילה, עליו לזכור ולדעת, שכאן טמון מטמון נפלא שלא יסולא בפז: מושיטים לו משמים אפשרות תיקון עצומה כאשר ישתמש בעצבות בחשבון הפוך