שאל את הרב
שאל את הרב
כ״א בכסלו תשפ״ב | חסידות ברסלבשאלה
שלום כבוד הרב. לעניין אכילת בצל חי אצל חסידי ברסלב בכלליות – ואכילתו עם דג ההרינג המלוח.!שאלה:1. האם שמן כובש בצל? 2. האם הוא מונע או מעכב כבישה? 3. מה דינו של בצל ששרה בשמן (יומיים) ומערבבים אותו עם דג מלוח. ? הערות: במבחן המציאות, מריחים וטעמים בבירור: שאם חולטים את הבצל במים רותחים ואחריכן מערבבים עם סלט (הארינג) הסלט לא ידיף ריחות של בצל וכן הטעם של הבצל נחלש ביותר. להבדיל בתערובת שמן ובצל ודג – מלוח מאד – נראה כאילו הבצל נשאר חי? האם אפשר לטעון גם כאן כדוגמת דברי הרב החזון איש לעניין בישול קפה בשבת כתב: הלו "עינינו הרואות" שהקפה מתבשל בכלי שני(?)
תשובה (צוות האתר)
שלום רב. א. לא נהגו להקפיד על אכילת בצל כבוש בשמן. לא נהגו להקפיד גם על בצל מבושל. ההקפדה היתה לא לאכול בצל חי.
גולשים צפו גם ב:

לקראת ההילולה
לקראת יום הילולת רבינו הקדוש, בח"י תשרי, בעוד פחות משבועיים הרי לפניכם חלק מסיפור מסכת ימי חייו נוראי ההוד של רבינו הקדוש, הנחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגה זיע"א, נין להבעל שם טוב…

רק בורא עולם ואתה
הקרבה המיוחדת לה אנו זוכים כעת, בחג הסוכות, משמשת גילוי דעת והצהרה ברורה: אבינו הרחום אוהב אותנו, אהבתו אינה מצטננת, איננה דועכת ואיננה מסתייגת, גם אחרי נפילות ומעידות קשות. ועם הידיעה הזו אנו צועדים לקראת…

הנצחון המכריע
הלימוד שצריך ללמוד מחג הסוכות, שמחת חג הסוכות, הקשר שבין ימי הדין לחג הסוכות - ומה צריך ללמוד מזה על מלחמת הקדושה בטומאה ומלחמתו של כל אחד ביצר הרע.

אור האושפיזין – האמונה
הקשר בין ימי חג סוכות לשבעת הרועים - שבעת האושפיזין - ועיקר עניינם שהוא האמונה בבורא עולם, והם המשפיעים עלינו את האמונה ובכוחה מקרבים אותנו לבורא עולם.

זמן לשמוח!
ה'פיתקאות' ובהן פסקי הדין שנחתמו ביום כיפור, עדיין לא נמסרו לשלוחים עד 'הושענא רבא'. בכוחנו עדיין להמתיק הכל, אם אכן נתאמץ לשמח את עצמנו ואת בני ביתנו בימי החג הקדושים, ולא ניתן לעצבות על שלל…