רבי בנציון אפטר זצ"ל: ואנפאה נהירין
רבי בנציון אפטר זצ"ל: ואנפאה נהירין
רבי בנציון אפטר זצ"ל: ואנפאה נהירין
בליל שבת, לאחר אמירת קבלת שבת ומזמור שיר ליום השבת, נוהגים בקהילות החסידים לומר את קטע הזוהר "כגוונא דאינון מתייחדין לעילא", העוסק בגדולת השבת. הקהל כולו אומר את כל הקטע, והחזן מתחיל – עם הנוסח – לקראת הסוף, מהמילים "ואנפאה נהירין".
כאן: הקלטה נדירה מהרה"ח רבי בנציון אפטר זצ"ל, שמנגן את הנוסח על "ואנפאה נהירין" כפי שהוא היה אומרו (שונה מעט ממה שנהוג היום בברסלב, דומה יותר לנוסח של חסידי ברסלב בפולין), ההקלטה נעשתה במסגרת שיחת חברים שמסר רבי בנציון.
רבי בנציון אפטר:
רבי בנציון אפטר היה מוותיקי חסידי ברסלב בפולין. הוא התקרב לברסלב עוד טרם מלחמת העולם הראשונה, והיה נוסע הרבה מאוד לאומן כל עוד היה הדבר אפשרי. הוא היה מפורסם בפולין כדרשן מעולה. הוא נהג להתסובב בפולין ולדבר חסידות, וכאשר נודע כי הולך לשאת דברים, היה בית הכנסת מתמלא.
לאחר השואה האיומה, כאשר הגיע רבי בנציון ארצה, הוא המשיך גם כאן להפיץ חסידות בכל מקום.
תפילותיו הנפלאות, אחוזות הדבקות, היו לשם דבר.
מילים:
וְאַנְפָּהָא נְהִירִין בִּנְהִירוּ עִלָּאָה וְאִתְעַטְּרַת לְתַתָּא בְּעַמָּא קַדִּישָׁא וְכֻלְּהוֹן מִתְעַטְּרִין בְּנִשְׁמָתִין חַדְתִּין כְּדֵין שֵׁירוּתָא דִצְלוֹתָא לְבָרָכָא לַהּ בְּחֶדְוָה בִּנְהִירוּ דְּאַנְפִּין (ולומר: ברכו את השם המבורך)
הקטע כולו:
כְּגַוְנָא דְאִנּוּן מִתְיַחֲדִין לְעֵלָּא בְּאֶחָד אוֹף הָכִי אִיהִי אִתְיַחֲדַת לְתַתָּא בְּרָזָא דְאֶחָד לְמֶהֱוֵי עִמְּהוֹן לְעֵלָּא חַד לָקֳבֵל חַד קֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא אֶחָד לְעֵלָּא לָא יָתִיב עַל כֻּרְסְיָא דִיקָרֵיהּ עַד דְּאִיהִי אִתְעֲבִידַת בְּרָזָא דְאֶחָד כְּגַוְנָא דִּילֵיהּ לְמֶהֱוֵי אֶחָד בְּאֶחָד וְהָא אוֹקִימְנָא רָזָא דַה' אֶחָד וּשְׁמוֹ אֶחָד. רָזָא דְשַׁבָּת אִיהִי שַׁבָּת דְּאִתְאַחֲדַת בְּרָזָא דְאֶחָד לְמִשְׁרֵי עֲלַהּ רָזָא דְאֶחָד צְלוֹתָא דְמַעֲלֵי שַׁבְּתָא דְּהָא אִתְאַחֲדַת כֻּרְסְיָא יַקִּירָא קַדִּישָׁא בְּרָזָא דְאֶחָד וְאִתְתַּקָּנַת לְמִשְׁרֵי עֲלַהּ מַלְכָּא קַדִּישָׁא עִלָּאָה כַּד עַיֵּל שַׁבְּתָא אִיהִי אִתְיַחֲדַת וְאִתְפַּרְשַׁת מִסִּטְרָא אָחֳרָא וְכָל דִּינִין מִתְעַבְּרִין מִנַּהּ וְאִיהִי אִשְׁתְּאָרַת בְּיִחוּדָא דִנְהִירוּ קַדִּישָׁא וְאִתְעַטְּרַת בְּכַמָּה עִטְרִין לְגַבֵּי מַלְכָּא קַדִּישָׁא וְכָל שֻׁלְטָנֵי רֻגְזִין וּמָארֵי דְדִינָא כֻּלְּהוּ עַרְקִין וְאִתְעַבְּרוּ מִנַּהּ וְלֵית שֻׁלְטָנָא אָחֳרָא בְּכֻלְּהוּ עָלְמִין (בר מינא), וְאַנְפָּהָא נְהִירִין בִּנְהִירוּ עִלָּאָה וְאִתְעַטְּרַת לְתַתָּא בְּעַמָּא קַדִּישָׁא וְכֻלְּהוֹן מִתְעַטְּרִין בְּנִשְׁמָתִין חַדְתִּין כְּדֵין שֵׁירוּתָא דִצְלוֹתָא לְבָרָכָא לַהּ בְּחֶדְוָה בִּנְהִירוּ דְּאַנְפִּין (ולומר: ברכו את השם המבורך)
(הקטע ממשיך עם המילים "ולומר: ברכו את ה' המבורך", כך שהחזן, באמירה, ממשיך עם הנוסח: "…בנהירו דאנפין, ולומר: ברכו את השם המבורך". בהקלטה שומעים רק עד "ולומר")
מחפשים עוד הקלטות נדירות מזקני חסידי ברסלב? הכנסו למדור המוזיקה של שער ברסלב, חפשו – ותחי נפשכם!
גולשים האזינו גם ל:

הרה"ח ר' שרגא לוי: נוסח תפילת גשם
נוסח תפילת גשם, הנאמרת ביום שמיני עצרת, במהלך חזרת הש"ץ של תפילת מוסף. כאן: בהקלטה של בעל התפילה הנודע מאנ"ש,…

הרה"ח רבי לוי יצחק בנדר: הושענות (תשל"ז)
נדיר והיסטורי: הקלטה נדירה משנת תשל"ז, ובה נשמע הרה"ח רבי לוי יצחק בנדר ז"ל באמירת הושענות בחג הסוכות. באדיבות אוצרות…

י-ה אלי וגואלי – הרב דוד בן עמי
את הפיוט "י-ה א-לי וגואלי", נוהגים האשכנזים לנגן בשלשה רגלים, לאחר קריאת התורה ולפני אמירת "אשרי יושבי ביתך" של מוסף.…

נעימות ברסלב: ניגון ריקוד – תתקבל
ניגון ברסלבי שחיברוהו למילים "תִּתְקַבֵּל צְלוֹתְהוֹן וּבָעוּתְהוֹן דְכָל בֵּית יִשְׂרָאֵל קֳדָם אֲבוּהוֹן דִּי בִשְׁמַיָּא, וְאִמְרוּ אָמֵן" (במקור בארמית, מתוך: "קדיש",…