תחנוני הספירה
ה׳ באב תשע״ט
ספירת העומר, מלמדת אותנו על הגעגועים והכיסופים, על ההמתנה והציפיה הדרוכה, אבל גם על הדביקות במטרה מחד, ועל העקשנות להמשיך לבקש ולכסוף לבורא עולם, יום אחר יום, שבוע אחר שבוע, בלי להתייאש.
ימי ספירת העומר הם ימי הכנה לקבלת התורה. כל מהות מצות הספירה בפשטות הוא שנכסוף ונשתוקק, כמו אחד שמתגעגע מאוד לאיזה דבר, ומשום כך הוא סופר את הימים מתי יזכה לבוא לאותו הדבר, ולכן מובן שבנוסף על עצם ספירת היום, אנו מעוררים בליבנו את הגעגועים לקבל את התורה, להתחדש במצוותיה ובהשגת קדושת הקירבה לה' שמתגלה באור התורה הק', לזכות לשמוע את הדבור "אנכי ה' אלקיך" וכו'.
ומשום כך אנו מבקשים ומתחננים וצועקים מעומק ליבנו להשם יתברך, שיטהר ויקדש אותנו, ויגלה לנו את העצות העמוקות של הצדיקים איך להתקרב לה' בכל יום ויום לפי הענין ומצב שעובר עלינו באותו היום, לפי הנהגת הספירה והמידה הפרטית של אותו היום, וכך נהיה כלים נפלאים הראויים לקבל את התורה (ליקוטי הלכות ר"ח ו').
"ועל כן בשעת ספירה הוא התעוררות גדול והשתוקקות נמרץ מאד לה' יתברך, כי עיקר הספירה הוא בחינת השתוקקות וכסופין דקדושה" (ליקוטי הלכות דם א').
ועלינו לדעת שכל נקודה של כיסופים והשתוקקות, תפילות ותחנונים, פועלים מאוד למעלה, ובוודאי שכל בקשה וכל רצון עולה לנחת לפני השי"ת, וצריך להחזיק מאוד במידת הבטחון שבוודאי שייך שנקבל התגלות חדשה בתורה בזכות אלו הכיסופים והתפילות.
ודבר זה צריך לזכור בכל עת, כי היצר הרע מבלבל מאוד את האדם בספירת העומר בכמה וכמה בלבולים וחלישות הדעת, שלא יוכל להאמין שיש מציאות של התחדשות בתורה, ושהוא אכן שייך לזה, ומראה לו איך התפילות אינן פועלות כלום, וכי הוא נשאר בדיוק אותו דבר כל יום, גם אחרי הספירה כמו לפניה.
וזה בעצמו הוא התיקון של ספירת העומר, להמתין בסבלנות ולצפות לישועה. כמובא בזוהר הקדוש, שבימים אלו השם יתברך בודק אותנו, ועיקר הבדיקה הוא על ידי שמנסים אותנו לראות האם נעזוב את הגעגועים להיות כרצון ה' כאשר אנו רואים שאנחנו לא מתקדמים, או שיש לנו עקשנות חזקה בלבנו להמשיך לספור יום אחר יום עד שנזכה להתקרב יותר להשי"ת, ובינתיים אנו ממשיכים לבקש בלי לדחוק את השעה (ליקוטי הלכות ספירה א', גזילה ה' ועוד).
* * *
בשולי הדברים, יש לציין מה שפירש מוהרנ"ת במצוות 'וספרתם לכם' – לעצמכם. שכל אחד צריך לספור את הספירה הפרטית שלו בלא להסתכל על חבירו כלל. וכך הוא בכל ענין בעבודת ה', אבל במיוחד בשעת הספירה עצמה יש לכל אחד לספור לעצמו לבד, לבקש מה שיש בליבו, בלי להסתכל על חברו כלל וכלל, כי עבודת הספירה היא עבודה אמיתית ופנימית של כיסופים להשי"ת, בין אדם למקום, ולזה כל אחד יש לו את הספירה שלו מה שצריך לעבור ולתקן.
אבל איך שלא יהיה, הספירה בעצמה צריכה להיות בשמחה גדולה להאמין שהשי"ת מתפאר מאוד בכל מי שסופר את הימים, ומברך ואומר את הימים של הספירה. כי בעצם מצוות הספירה בפשטות נעשים ייחודים גדולים ונוראים מה שאין הפה יכול לדבר והלב לחשוב, בפרט אם היא נעשית בהתקשרות לצדיקים – "ועל ידי זה נזכה שיושפע שפע רב בכל העולמות".
גולשים צפו גם ב:
הברסלבים הראשונים
מסמך מרתק שרשם זלמן שזר מפיו של הרה"ח ר' שמואל מאיר אנשין על התקרבותו לברסלב, על עלייתו ארצה ועל חסידי ברסלב הראשונים בירושלים.
אומן ראש השנה
לקראת ראש השנה לקט מאמרים העוסקים בקברי צדיקים, בנסיעה לאומן לראש השנה ובכלל, בקיבוץ הקדוש ובנסיעה לצדיקים מרחבי האתר. אוסף מאמרים על אומן ועל אומן-ראש-השנה, חלק ראשון.
היום האחרון
ממעשה מאבדת בת מלך, וממאמציו של השני למלכות אנחנו לומדים כמה חשוב להשאר עירניים ביום האחרון. לא להסחף אחר הפיתוים ולא להירדם דווקא ברגעים האחרונים. לימוד חשוב לערב ראש השנה.
שאלה ללא תשובה
מי הוא שאוסף ציבור כה גדול ומגוון אשר אין בדומה לו בשום מקום וזמן בעולם; אשכנזים וספרדים, חסידים וליטאים, תימנים ומרוקאים, מכל החוגים והעדות, קהילות שלימות, שכולם נקבצו באו לך, כולם כאיש אחד בלב אחד…
אומן הנסתרת…
כולנו מכירים את אומן הגלויה. אומן של כיכר פושקינא התוססת, אומן של בתי הכנסת, אומן של הציון מלא המתפללים - אבל יש גם את אומן הנסתרת, שאינה גלויה לעין כל ואין לנו השגה בה. על…
ראש השנה באומן
תשובות לכמה שאלות שנשאלות בהקשר הזה: לשם מה צריכים לנסוע לצדיקים? מה חסר בתפילה הפרטית של כל אחד? מדוע דווקא בראש השנה? מה אנו מקבלים בעצם מראש השנה של הצדיק? ננסה להבין מעט קט, על…
הדרך לארץ ישראל
מי שיש לו אמונת צדיקים וזוכה להתקרב לצדיק אמיתי ולקיים עצותיו, ועל ידו נעשים תיקונים נפלאים עבור כל העולם, וכי פלא הוא שמתקיים בו מאמר הגמרא בראש השנה "וכולם נסקרים בסקירה אחת", וזוכה להמתקת הדינים…