שלמות התורה
י׳ באב תשע״ט
אמירת חז"ל על חטא העגל, ש"לא היו ראוים ישראל לאותו החטא" אלא כדי להורות דרך תשובה לרבים, מלמדת אותנו דבר נפלא: התורה מורכבת משני חלקים: התורה עצמה, "הדרך אשר ילכו בה", חוקים ומשפטים – וההוראה ההכרחית: מה יעשה האדם שלא הצליח, חלילה, ונכשל במה שנכשל. בתשובה שלאחר חטא העגל, הושלמה בעצם קבלת התורה בשלמותה, בעליה ובירידה…
הזוכר אתה מתי היה חג השבועות? נדמה שכבר עברו חודשים ארוכים מאז, אבל סך הכל עברו לא הרבה יותר מארבעים יום מאז קבלנו את התורה – פלא איך אירוע רב רושם כזה נשכח תוך ימים כה מעטים. הרי לפני זמן מה עוד ישבנו והתכוננו לחג העצרת, שמענו שיעורים על מעלת החג, קראנו ספרים וליקוטים בגודל קדושת היום, והנה סוף סוף הגיע היום הנכסף, ורצונות חדשים בערו בתוכנו, להתחיל להתחדש בלימוד וקיום התורה. אז איך קורה שהכל נשכח כאלו זה שייך לעבר הרחוק?
האמת היא, ששאלה זו כבר שאלו חז"ל: כיצד יכול היה עם ישראל ליפול בחטא העגל מיד אחר קבלת התורה?! ושאלה זו חוזרת על עצמה כל שנה אצלנו.
ומה עונים חז"ל? שאכן לא היו ישראל ראויים לאותו חטא, אלא כדי להורות תשובה לרבים!
זה הפלא הגדול ביותר. השי"ת אכן נתן לעם ישראל את התורה בחודש סיון, אבל לא את כל התורה, קבלנו רק צד אחד של התורה. השי"ת רוצה להביא לנו את התורה בשלמותה. ומהי שלמותה של התורה? דרכים ועצות למקרה שלא זוכים לקיים את התורה, גילוים של רחמים ודרכי תשובה למי שנפל מהתורה. בלי החלק הזה של התורה, עדיין לא קיבלנו את התורה בשלמות.
לשם כך, היה צריך השי"ת להפיל עם שלם בחטא הנורא של העגל, עבודה זרה וכפירה, רק בשביל להוכיח להם שאכן יש תשובה וכפרה, ויש דרך להמשיך השראה של השכינה גם לאחר נפילה, זהו ההשלמה של התורה.
אנו עומדים כעת בחודש תמוז, רביז"ל מגלה סוד נפלא 'תמז' בלי וא"ו, ראשי תיבות ז'כרו ת'ורת מ'שה, ז'מן מ'תן ת'ורתנו. כי אז, בחודש תמוז, צריכים להמשיך את הזכרון של התורה. ולמה 'תמז', בלי וא"ו? כי בחודש זה נשתברו הלוחות שהם בצורת וא"ו (וחז"ל העידו שארכן של הלוחות היה וא"ו טפחים ורחבן וא"ו טפחים), והיינו שאנו צריכים להמשיך את הזכרון של התורה כאשר נעלם הוא"ו ונשבר הלוחות.
זוהי שלמות התורה. א. התורה שקבלנו בסיון בה כתוב מה צריך לעשות בכדי להתקרב לה'. ב. התורה, הלוחות שנשתברו בתמוז, שעל ידה נמשך דרכים ועצות איך להתקרב לה' כאשר נפלנו מהתורה.
אחי היקר! נכון שאתה רוצה לזכור את ה', להתקרב אליו? העצה היא קבלת התורה! היא אשר מחכימת פתי ומשיבה אותנו לה'!
אבל כמו בכל דבר בעולם, צריכים שני עדים לזכרון, ואין די באחד. כך גם מי שרוצה לזכור את ה' דרך התורה, מוכרח שני עדים, 'שני' לוחות העדות, תורה שמעידה על מציאות ה' 'בשמים ממעל' – זמנים של עלייה, ותורה שמעידה על מציאות ה', 'על הארץ מתחת' – זמנים של ירידה.
תחזור הרבה על יסוד זה, שלא תשכח ח"ו את התורה…
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.