שובו בנים…
י״ד בתמוז תשע״ט
בעוד הגלות מעיקה בשיא אונה, מתעוררת הנפש משקיעתה בביצת הצרות וצועקת לישועת השם – "ותעל שוועתם", כפי שאומרת התורה.. ואותה שוועה של נפשנו – הכפופה תחת עול הגלות – היוצאת מעומקה של הנשמה, היא זו שמעוררת את רחמיו האינסופיים של הקב"ה ומכוחה נולדת התחלת הגאולה. (שובבי"ם)
שובו אלי בנים שובבים
זה עתה נכנסנו אל תקופת פרשיות השובבי"ם ת"ת (השבועות בהם קוראים את הפרשיות: שמות, וארא, בא, בשלח, יתרו, תרומה, תצוה) פרשיות אלו נושאות בתוכן את בשורת מהלך גלות הנפש ויציאתה לחופשי. בהן מסופר על שקיעת עם ישראל בגלות מצריים ופדיונם משם על ידי משה רבינו. פרשיות השבוע מספרות לנו את אשר מתרחש עתה בעולמות עליונים ומגלות לנו כי בעת הזו (יחד עם סיפורי הפרשה) מתעוררת עת רצון בשמיים לגלות היכן תפוסה נפשנו בגלות וכיצד נוכל להעלותה משם….
מסע נפשנו מתחיל עם פטירתו של יוסף הצדיק ועם קומו של מלך פרעה אשר "לא ידע את יוסף". מיד עם קומו של המלך המנוכר לקדושה מתחילה גלות הנפש היהודית שלנו. אך וראו זה פלא – מיד עם תחילת הגלות המתחזקת לאחוז בנו בציפורניה במטרה לא לשחרר לעולם, כבר מבצבץ הנצנוץ הראשון של הגאולה עם לידתו של משה רבנו, שהוא בחינת הצדיק הפנימי שבכל יהודי. בעוד זרועות החשכה מתהדקות סביב נשמותינו כבר בוקעת לה הלהבה הדקה והמבטיחה של נשמת משיח בתוך תוכה של הגלות המרה… בעוד זה מתחזק להמית עלינו שואה עולמית, זה רוקם את תחילתה של גאולתנו…
עתה כל מה שנותר לנו לעשות הוא לבחור לאיזה כיוון לחזק את עצמנו להתקרב. אל החושך הממרר והמייאש חלילה – או אל הלהבה הבוערת שלעולם לא תכבה.
נשמות ישראל תמיד בוחרות בטוב. בעוד הגלות מעיקה בשיא אונה, מתעוררת הנפש משקיעתה בביצת הצרות וצועקת לישועת השם – "ותעל שוועתם", כפי שאומרת התורה.. ואותה שוועה של נפשנו – הכפופה תחת עול הגלות – היוצאת מעומקה של הנשמה; אותה צעקה שלעולם לא מוותרת על הרצון להיכלל במחנות הקדושה למרות כל החושך האופף מסביב, היא זו שמעוררת את רחמיו האינסופיים של הקב"ה ובכוח הצעקה הזו, נולדת התחלת הגאולה.
נקודת הרצון של האור היהודי שבנו להתקרב להשם ולנתק את עצמנו מאחיזת השקר – היא היא תחילתה של הגאולה…
יהי רצון שנזכה לצעוק מעומק הלב ולעולם לעולם לא לוותר על השייכות שלנו אל האור והקדושה…!!
גולשים צפו גם ב:

ר' הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

כד אתי יתרו…
אפילו אם יודע בעצמו שמעשיו מקולקלים הרבה וכבר נכשל במעשיו פעמים אין מספר, אף על פי כן זה היום הוא חדש לגמרי ויכול גם ממקומו שהוא שם להגדיל ולקדש שמו יתברך, אפילו הגרוע שבגרועים

כשעמלק מגייס את השכל
אכן, אסור לנו לכבוש את זעקת המלכות הנפולה, רק לתת לה פורקן בשדות וביערות! את הזעקה הזאת עלינו להשמיע בימים אלו שלפני פורים; את זעקתו של השכל הטרוד בכל הדברים הקטנוניים והשוליים, רק לא בהשגות…

משנכנס אדר
מרדכי הצדיק, שאורו מאיר בכל שנה ושנה בימי הפורים, מתהלך לפני אותם שנשו, נפלו והתרחקו מבורא עולם, המסתתר מהם, כביכול, והופך את אותן הסתרות לדעת, לתורה גבוהה ועליונה ועל ידי זה זוכים גם אותם אנשים…

טעם זקנים – לשה"ק – י"א
לצפיה ולהורדה: קונטרס "טעם זקנים", מאוצר שיחותיו הנפלאות של הרה"ח ר' לוי יצחק בנדר ז"ל, בתרגום ללשון הקודש, קונטרס י"א: תורת רביה"ק, סיפורים מדורות עברו ומאוצרות אנ"ש שבאומן...

תפילה לזכות להגיע לציון
חוברה על ידי הרה"ח רבי יצחק ברייטער זצ"ל, הי"ד, בתקופה שבה לא ניתן היה להגיע לציון. כעת, בעקבות מגיפת הקורונה שסגרה את הגבולות בין המדינות, הפכה התפילה הזו שוב לרלוונטית...

תתחיל עכשיו!
עבודת ה' אינה רק לאותם הרחוקים כבר מכל תאוות והבלי עולם הזה, אלא אדרבה אפילו למי שעדיין לא התחילו כלום בעבודת ה', שעליהם להתחיל מהארציות והגשמיות שבהם הם נמצאים

פורים, הלימוד הנצחי
פורים הוא הכל. הוא הגלות והוא הגאולה, הוא היאוש והוא התקוה, הוא הנפילה והוא הקימה. פורים הוא הזכרון והשכחה ו"ארור המן וברוך מרדכי", איך ממשיכים אותו הלאה, לכל ימות השנה?

למחות את עמלק שבלב
כל מה שאפשר לזכות לו בפורים, תלוי בדבר אחד: שלא נרפה, לא נתייאש, לא ניפול ולא נתקרר. רק נתעקש, נתפלל ונייחל תמיד, בכל מצב!

"וצדיק באמונתו יחיה"
אמונתם ומסירות נפשם של חסידי ברסלב לקיים את עצות רבינו הקדוש וללכת בדרכו – דרך של ביטול ואמונה מוחלטים לבורא עולם, באה לידי ביטוי ב"קיבוץ" אליו התקבצו חסידי ברסלב בוורשא הבוערת בלהבות מלחמת העולם השניה.

כשהתלמיד מחזק את הרב
עיון קל במכתב הראשון ממכתבי רבי נתן (עלים לתרופה), אותו שלח רבי נתן לרבינו, בתשובה על מכתב מרבינו לאנ"ש, בו תיאר את קשייו העצומים, וביקש מתלמידיו שיזכרו מה שעשה רבינו עבורם (ברוחניות) ושיתפללו עבורו.

לגור מחוץ לישוב
מה, בעצם, הופך מקום לישוב? אם כמה אנשים עושים מדורה באיזה הר ונמצאים שם שבוע זה עוד לא ישוב. ישוב זה מקום שגרים בו באופן קבוע, ויש לו את החוקים והכללים שלו. יש לבוש וצורת…