קל לעשות תשובה
ו׳ בתמוז תשע״ט
אפשר לעשות תשובה, ותשובה היא דבר קל ביותר: פשוט לחזק עצמו מאוד ולחשוב מה לעשות מעתה כפי יכלתו, אף אם הוא כמו שהוא, ויסמוך על רחמיו המרובים שבוודאי לא יעזוב אותו, אף אם עבר מה שעבר. כי העבר אין, העיקר מכאן ולהבא ישתדל שלא יחטא שוב.
לפי גדולת השם יתברך ועוצם רוממותו יתברך, בתנועה קלה בעלמא ובהסתכלות בעלמא שאינו כראוי לפי כבודו יתברך, היה ראוי לבוא על האדם מה שראוי, חס ושלום. אך השם יתברך מלא רחמים, וכל העולם מלא רחמנות, והוא יתברך רוצה מאד בעולם. על כן אהובי, אחי, אתה המעיין, נפשי ולבבי, חזק ואמץ מאד ובטח בשם כי לא יעזוב אותך, כי כל מה שעובר עליך הכל לטובתך. ותסמוך על רחמיו המרובים בלי שיעור, כי השם יתברך גדול מאד ולגדולתו אין חקר, ויש ענין שנתהפך הכל לטובה וזדונות נתהפכין לזכויות, רק חזק ואמץ. (על פי ליקו״ת מ״ט).
(משיבת נפש, ל"ו)
תנועה שאינה לפי כבוד השי״ת
ככל שהאדם מתעורר יותר ויותר ברצונות לעבוד את ה' ולהיכנס לדרכי התשובה, כך הוא מתחיל יותר לשים לב לראות באמת איך שהיצר הרע תוקף אותו בכל יום ויום עם רוח שטות אחרת. פעם בהתגברות תאוות אכילה, פעם באיזו עצבות ומרה שחורה או התגברות של תאוות מאוסות יותר, עד שנופל ונחלש בדעתו, לחשוב שאיך אפשר שיזכה פעם לאיזה טוב? ואינו יודע מה לעשות, מריבוי המלחמות בכמה וכמה חזיתות. וככל שמתקרב יותר לדרכי הצדיקים ולספריהם הקדושים ומשיג קצת בגדולת השי״ת ועוצם רוממותו יתברך, ולומד את העניינים שצריך לזכות אליהם, כך יותר ויותר עומד נבהל ומשתומם על עצמו ועל גודל התרחקותו מהאמת, וידיו רפות מלהתחיל לעשות איזה תנועה בעבודת ה', שהרי לפי גדולת השי״ת, ראוי לבוא על האדם מה שראוי, בגלל איזה תנועה קלה ובהסתכלות בעלמא שלא כפי הראוי לכבודו יתברך.
הם אמרו והם אמרו
אבל האמת היא, שהאדם צריך להזהר שלא להפוך את היוצרות, כי 'הם אמרו והם אמרו', הם – הצדיקים מכניסים אותנו לדעת בידיעת גדולתו ית' ובסתימת העיניים מחיזו דהאי עלמא, לעמוד לפניו ביראה שלמה, ולעשות כל דבר רק לשם כבודו ית', אך הם גם אמרו שרחמנות השי״ת היא לאין שיעור, והוא ית' יודע מה שצריך לעבור על האדם, ובכל זאת הוא רוצה מאוד בעולם בכל מי שנמצא בעולם, כי הוא ית' מלא רחמים. ועל כן מה שאדם מסתובב בעולם עם איזו נפילה שמפריעה לו ומבלבלת אותו מאוד, צריך לדעת שאין זה האמת כלל, ולא זו דרך היהדות, כי אפשר לעשות תשובה, ותשובה היא דבר קל ביותר: פשוט, [לקבל על עצמו לעתיד ו]לחזק עצמו מאוד ולחשוב מה לעשות מעתה כפי יכלתו, אף אם הוא כמו שהוא, ויסמוך על רחמיו המרובים שבוודאי לא יעזוב אותו, אף אם עבר מה שעבר. כי העבר אין, העיקר מכאן ולהבא ישתדל שלא יעשה עוד, ויהיה שב ואל תעשה על כל פנים, הן במחשבה והן מעשה.
ומה שנעשה עמו ממילא, אל יחוש ואל יסתכל על זה כלל, כי עיקר המחשבות בעניין התשובה צריך להיות מחשבות של 'למעשה', בתמימות ופשיטות, מה אני צריך ויכול לעשות'עכשיו' בעולם.
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.