פרשת פקודי
י״ח בתמוז תשע״ט
ליקוט קצר לפרשת השבוע מאוצרו המופלא של רבינו הקדוש ומספרו הגדול ליקוטי מוהר"ן, ומחיבורו הגדול של מורינו רבי נתן מברסלב זיע"א – ליקוטי הלכות, מבוארים בשפה קלה ומובנת לכל נפש, על פרשת השבוע – פרשת פקודי (פרשת השבוע)
"אֵלֶּה פְקוּדֵי הַמִּשְׁכָּן מִשְׁכַּן הָעֵדֻת" (שמות לח כא)
כשמשאו ומתנו של אדם באמונה ובקדושה, כי אז גם המלאכות הגשמיות שלו הינן עבודת ה'. כי כך גזרה חכמתו יתברך, שהאדם יעבוד להשלים את הבריאה גם מבחינה חומרית, כמובן באופן שיעשה תורתו עיקר ומלאכתו עראי.
שכן, כל המלאכות שבעולם נעוצות במלאכות המשכן, שהרי ל"ט אבות המלאכות האסורות בשבת, שכוללות את כל המלאכות שאנו עושים, נלמדות ממלאכת המשכן.
בבניית המשכן שימשו המלאכות הללו להשראת השכינה, כך שכל אדם, בכל זמן, כשהוא עושה את המלאכות הללו כראוי, הוא זוכה לקדש על ידן את העולם, שהשכינה תשרה בו.
אולם, אם הוא נמשך אחר תאוות הממון וחושב: 'כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה' (דברים ח, יז) אז קורה ההיפך מזה, המלאכות שלו מסלקות את השכינה מן העולם, והן מהוות חורבן המשכן שנועד להשרות את השכינה בעולם.
לכן נאמר 'המִשְׂכָּן מִשַׂכּן' – שתי פעמים, ללמדנו שבמלאכות הנעשות בעולם ישנן שתי אפשרויות – לעשות אותן באמונה ובקדושה כך שיהוו את בניין המשכן, או לעשות אותן תוך רדיפה אחר הממון, דבר הגורם לחורבן המשכן ח"ו.
(עפ"י ליקוטי מוהר"ן ח"א יא)
וַיָּקֶם מֹשֶׁה אֶת הַמִּשְׁכָּן (מ,יח)
אחד שאל למוהרנ"ת: מי גדול, הקטן שמקורב לצדיק, או הגדול שאינו מקורב? אמר לו: הלא בימי משה רבינו, עליו השלום, שאם אחד היה עושה דבר גדול להמשכן ולא הביאו למשה רבינו עליו השלום, בוודאי לא היה לו שום חשיבות כלל. אבל מי שעשה דבר קטן והביאו אל משה, בודאי היה חשוב מאוד. ואמר אז תורה ב, (בליקוטי מוהר"ן חלק א) שדייקא משה יוכל להעלות שייפא בשייפא.
(אבניה ברזל, סב)
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.