פרשת פקודי
י״ח בתמוז תשע״ט
ליקוט קצר לפרשת השבוע מאוצרו המופלא של רבינו הקדוש ומספרו הגדול ליקוטי מוהר"ן, ומחיבורו הגדול של מורינו רבי נתן מברסלב זיע"א – ליקוטי הלכות, מבוארים בשפה קלה ומובנת לכל נפש, על פרשת השבוע – פרשת פקודי (פרשת השבוע)
"אֵלֶּה פְקוּדֵי הַמִּשְׁכָּן מִשְׁכַּן הָעֵדֻת" (שמות לח כא)
כשמשאו ומתנו של אדם באמונה ובקדושה, כי אז גם המלאכות הגשמיות שלו הינן עבודת ה'. כי כך גזרה חכמתו יתברך, שהאדם יעבוד להשלים את הבריאה גם מבחינה חומרית, כמובן באופן שיעשה תורתו עיקר ומלאכתו עראי.
שכן, כל המלאכות שבעולם נעוצות במלאכות המשכן, שהרי ל"ט אבות המלאכות האסורות בשבת, שכוללות את כל המלאכות שאנו עושים, נלמדות ממלאכת המשכן.
בבניית המשכן שימשו המלאכות הללו להשראת השכינה, כך שכל אדם, בכל זמן, כשהוא עושה את המלאכות הללו כראוי, הוא זוכה לקדש על ידן את העולם, שהשכינה תשרה בו.
אולם, אם הוא נמשך אחר תאוות הממון וחושב: 'כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה' (דברים ח, יז) אז קורה ההיפך מזה, המלאכות שלו מסלקות את השכינה מן העולם, והן מהוות חורבן המשכן שנועד להשרות את השכינה בעולם.
לכן נאמר 'המִשְׂכָּן מִשַׂכּן' – שתי פעמים, ללמדנו שבמלאכות הנעשות בעולם ישנן שתי אפשרויות – לעשות אותן באמונה ובקדושה כך שיהוו את בניין המשכן, או לעשות אותן תוך רדיפה אחר הממון, דבר הגורם לחורבן המשכן ח"ו.
(עפ"י ליקוטי מוהר"ן ח"א יא)
וַיָּקֶם מֹשֶׁה אֶת הַמִּשְׁכָּן (מ,יח)
אחד שאל למוהרנ"ת: מי גדול, הקטן שמקורב לצדיק, או הגדול שאינו מקורב? אמר לו: הלא בימי משה רבינו, עליו השלום, שאם אחד היה עושה דבר גדול להמשכן ולא הביאו למשה רבינו עליו השלום, בוודאי לא היה לו שום חשיבות כלל. אבל מי שעשה דבר קטן והביאו אל משה, בודאי היה חשוב מאוד. ואמר אז תורה ב, (בליקוטי מוהר"ן חלק א) שדייקא משה יוכל להעלות שייפא בשייפא.
(אבניה ברזל, סב)
גולשים צפו גם ב:

תפילה לזכות להגיע לציון
חוברה על ידי הרה"ח רבי יצחק ברייטער זצ"ל, הי"ד, בתקופה שבה לא ניתן היה להגיע לציון. כעת, בעקבות מגיפת הקורונה שסגרה את הגבולות בין המדינות, הפכה התפילה הזו שוב לרלוונטית...

צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.

סוף סוף באומן…
מי בכל זאת עקבו אחר הספינה וניסו לנצל כל פירצה אפשרית בכדי להסתנן לתוכה? היו אלו שני אברכים צעירים מירושלים, הלא הם מיודענו רבי אברהם יעקב גולדרייך וחברו המושבע רבי שמואל שפירא...

ספירת העומר
תולדותיו של כל אדם מישראל הם בבואה של תולדות עם ישראל מאז היותו לגוי. אם כן, פסח וספירת העומר אינם רק "זכר" ליציאת מצרים, אלא ענינו הפרטי של כל יחיד: לזכות ולצאת "מגלות מצרים שהוא…

להרגיש שייך
מי לא משתוקק לחוש רצוי ומועיל, להשתייך למקום טוב ומיוחד? כשהתחושה הזו דועכת, אנו עלולים להיות אבדים לנצח. ואז באה החיות החדשה: אני קיים, אני יחודי – וחלק ממניין יחודי. המספר האישי שלה, הוא זה…

וספרתם לכם – לעצמכם
תקופת "ספירת העומר" היא תקופה של היטהרות והתעלות – את זה כולנו יודעים. בכל יום ויום עולים משער לשער, ומתקנים עוד משהו פגום. הבעיה היא רק, שחלק גדול מאתנו מרגישים מחוץ לסיפור...

אתה עוד תזכה!
כולנו צועדים בדרך ארוכה מאוד שאת סופה קשה לחזות. הסכנה הגדולה ביותר היא שבעיצומו של מסע נתייאש וזהו. לכן, כל כך חשובה לנו ההבטחה 'אתה עוד תזכה' ואם נזכור זאת, ולא נתייאש, הרי שללא ספק…