ראשי > מאמרים בתורת ברסלב > פרשת ניצבים-וילך

פרשת ניצבים-וילך

י״ז באדר ב׳ תשע״ט

לקט הארות וביאורים נפלאים ממעיינו העמוק של רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב מלוקטים מספריו הקדושים ומספרי תלמידו הגדול רבי נתן מברסלב, לפרשת השבוע: פרשת ניצבים וילך

וְשַׁבְתָּ עַד ה' אֱלֹקֶיךָ

(דברים ל, ב)

תשובה איננה מעשה חד-פעמי, היא דרך חיים, שכן גם כשאדם מכיר בחטאו ומתחרט עליו – אם אינו עושה זאת באמת ובתמים ומתגנבת ללבו מחשבה קטנה של קצת גאווה – 'עשיתי את זה, אני בוכה על העבירות, איזה יופי – אין זו תשובה שלמה, כך שעליו להתחרט גם על המחשבה הזאת.

זה שנאמר (משלי כ): "מי יאמר זכיתי לבי טהרתי מחטאתי" – מי יכול לומר שלבו טהור וזך גם כשהוא אומר 'חטאתי עוויתי פשעתי'!

גם התשובה השניה שיעשה, על מחשבת הפיגול, בדרך כלל עדיין איננה שלמה, כך שעליו להמשיך ולשוב שוב ושוב ביתר אמת וביתר הפנמה, עד שסוף סוף יזכה לתשובה בכל הלב שעליה נאמר: "ושבת עד ה' אלוקיך" – עד הדרגה הגדולה ביותר.

(עפ"י ליקוטי מוהר"ן ח"א ו)

כִּי קָרובֹ אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאדֹ בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשׂתוֹ

(שם ל, יד)

כשאדם מלמד תורה ויראת שמים לאחרים, גם הוא עצמו זוכה להבין ולהפנים את הדברים שהוא מלמד, כמאמר התנא: "הרבה למדתי מרבותי – ומתלמידי יותר מכולן (מכות י).

זה שנאמר: "כי קרוב אליך הדבר מאד" – בכדי להבין ולהפנים יותר ויותר את הדברים הנעלים והרחוקים מאד, יש ללמד אותם לאחרים, כמו שכתוב: "פי ידבר חכמות", כי אז: "והגות לבי תבונות" (תהלים מט).

(עפ"י ליקוטי מוהר"ן ח"ב ז)

גולשים צפו גם ב:

real accessibility icon
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support