פרשת ואתחנן
כ״ו בתמוז תשע״ט
לקט הארות וביאורים נפלאים ממעיינו העמוק של רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב מלוקטים מספריו הקדושים ומספרי תלמידו הגדול רבי נתן מברסלב, לפרשת השבוע: פרשת ואתחנן (פרשת השבוע)
וְהֵפִיץ ה' אֶתְכֶם בָּעַמִּים…וַעֲבַדְתֶּם שָׁם אֱלֹקִים מַעֲשֵׂה יְדֵי אָדָם… וּבִקַּשְׁתֶּם מִשָּׁם אֶת ה' אֱלֹקֶיךָ וּמָצָאתָ..
לפעמים נראה לאדם שהמקום בו הוא נמצא, או המצב הרוחני בו הוא שרוי, אינם מאפשרים לו להתקרב לה', אבל זו טעות, כי הקב"ה מקומו של עולם (בראשית רבה ס"ח) דהיינו שהוא מחייה ומקיים את כל המקומות ואת כל המצבים שבעולם.
ואם רק תרצה תוכל להתקרב איליו ולהתדבק בו יתברך בכל מקום ובכל מצב שהוא, בלי יוצא מן הכלל.
והוא מה שהתורה מבטיחה לישראל, שאף כשהיו בגלות ובירידה רוחנית נוראה, יוכלו לחפש ולמצוא, ולהכיר שהקב"ה נמצא גם במקומם, "ובקשתם 'משם' את ה' אלוקיך ומצאת"
(על פי 'ליקוטי הלכות' ציצית ג' ט')
וְיָדַעְתָּ הַיּוֹם וַהֲשֵׁבֹתָ אֶל לְבָבֶךָ
לא המדרש הוא העיקר (אבות א' י"ז) לכן כל פעם שנוספת לאדם הכרה והשגה בגדולתו יתברך, צריך מיד לתרגם אותה לשפת המעשה, שיעבוד את ה' על ידי ההכרה הזו ביתר חשק והתלהבות דקדושה, וכל חמדות עולם הזה ותאוותיו, יבטלו לגמרי על ידה.
לשם כך צריך "להשיב הדעת אל הלב" שישאף בכל ליבו ומאודו שמעשיו אכן יעלו בקנה אחד עם הדעת שלו, כי הלב עם רצונותיו הוא המלך שמפעיל את כל איברי האדם לטוב או להיפך.
וזהו "וידעת היום" – ואת הדעת הזו "והשבות אל לבבך"
(על פי 'ליקוטי הלכות' יום כיפור ב' ג')
בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ
ביתו של האדם מגן עליו ועל רכשו מפני נזקים בגשמיות, וגם מפני נזקים ברוחניות, לעומת זאת, החוץ הוא המקום של כוחות הרע שמכונים ה"חיצונים"
ולכן עיקר כבודו ומעלתו של האדם הוא כשיושב בביתו כמו שכתוב "כתפארת אדם לשבת בית" (ישעי' מ')
אולם אי אפשר לאדם להיות סגור בתוך ביתו לעולם והוא צריך מידי פעם לצאת, אלא שגם בעת שיוצא צריך גם אז להשתדל להתקרב לה' בכל מה שיוכל, שאז תהיה זו ירידה לצורך עליה, שיקדש ויחבר אל הקדושה גם את "החוץ" על כל המשתמע מכך.
וזו מה שנצטווינו "בשבתך בביתך ובלכתך בדרך" לזכור את הקב"ה בכל מקום ובכל מצב, הן כשהוא בביתו בתוך הקדושה והן בחוץ
(על פי 'ליקוטי הלכות' ראש השנה ד' ז')
גולשים צפו גם ב:

לקראת ההילולה
לקראת יום הילולת רבינו הקדוש, בח"י תשרי, בעוד פחות משבועיים הרי לפניכם חלק מסיפור מסכת ימי חייו נוראי ההוד של רבינו הקדוש, הנחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגה זיע"א, נין להבעל שם טוב…

רק בורא עולם ואתה
הקרבה המיוחדת לה אנו זוכים כעת, בחג הסוכות, משמשת גילוי דעת והצהרה ברורה: אבינו הרחום אוהב אותנו, אהבתו אינה מצטננת, איננה דועכת ואיננה מסתייגת, גם אחרי נפילות ומעידות קשות. ועם הידיעה הזו אנו צועדים לקראת…

הנצחון המכריע
הלימוד שצריך ללמוד מחג הסוכות, שמחת חג הסוכות, הקשר שבין ימי הדין לחג הסוכות - ומה צריך ללמוד מזה על מלחמת הקדושה בטומאה ומלחמתו של כל אחד ביצר הרע.

אור האושפיזין – האמונה
הקשר בין ימי חג סוכות לשבעת הרועים - שבעת האושפיזין - ועיקר עניינם שהוא האמונה בבורא עולם, והם המשפיעים עלינו את האמונה ובכוחה מקרבים אותנו לבורא עולם.

זמן לשמוח!
ה'פיתקאות' ובהן פסקי הדין שנחתמו ביום כיפור, עדיין לא נמסרו לשלוחים עד 'הושענא רבא'. בכוחנו עדיין להמתיק הכל, אם אכן נתאמץ לשמח את עצמנו ואת בני ביתנו בימי החג הקדושים, ולא ניתן לעצבות על שלל…