פרשת במדבר
י״ט בתמוז תשע״ט
לקט הארות וביאורים נפלאים ממעיינו העמוק של רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב מלוקטים מספריו הקדושים ומספרי תלמידו הגדול רבי נתן מברסלב, לפרשת השבוע: פרשת במדבר (פרשת השבוע)
כָּל יֹצֵא צָבָא בְּיִשְׂרָאֵל
כל אחד מישראל נקרא "יוצא צבא", כי כידוע יש בעבודת ה' שני מצבים, מצב של "עייל" – כניסה לעבודה, ומצב של "נפיק" – יציאה מהעבודה, שהם זמני עליה וזמני הירידה, וצריך לדעת לעבוד את ה' בשני המצבים, כמו שכתוב בזוהר: "זכאה מאן דעייל ונפיק" [=אשרי מי שנכנס ויוצא].
אולם, עיקר ההתחזקות צריך האדם בזמן הירידה, כי אז היצר מתגרה מאד, ורוצה להפיל אותו לגמרי ולייאש אותו. דווקא אז צריך להתגבר מאד, לחטוף מה שיוכל בעבודת ה'.
לכן נקרא כל אחד מישראל יוצא צבא, שבזמן "היציאה", דווקא אז הוא צריך להתחזק ולהיות איש חיל ב"צבא" ה' ולא ליפול בדעתו כלל.
(על פי 'ליקוטי הלכות' ברכת הפירות הלכה ה' אות כ')
וְחָנוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אִישׁ עַל מַחֲנֵהוּ וְאִישׁ עַל דִּגְלוֹ לְצִבְאֹתָם
כל אחד צריך לדבר עם חברו בענייני עבודת ה' ולקבל מחברו התעוררות והתחזקות, אולם על המדבר עם חברו להכיר את מקומו ולא להכנס בגבול חברו, כלומר, לא כל דרך בעבודת ה' ולא כל הנהגה שטובה בשביל חברי, טובה גם בשבילי, כי כל אחד עובד את ה' לפי דרגתו ולפי שורש נשמתו.
כמו כן אל לו ליפול בדעתו כשהוא רואה שחברו מתעלה בעבודת ה', ואילו הוא מנסה ומתאמץ – ואיננו מצליח. שכן לכל אחד ואחד יש את המקום שלו והדרך המיוחדת לו בעבודת ה', וכמאמר התם (ב'סיפורי מעשיות') "זה המעשה שלו, וזה המעשה שלי".
זוהי אפוא האזהרה שבתורה "וחנו בני ישראל איש על מחנהו" – שכל אחד יכיר מקומו בעבודת ה' ולא יכנס בגבול חברו.
(על פי 'ליקוטי הלכות' ברכת הפירות הלכה ה' אות כ')
דֶּגֶל מַחֲנֵה יְהוּדָה.
ביום יש 12 שעות והם כנגד 12 חדשי השנה וכנגד 12 שבטי ישראל.
חשיבות מיוחדת לשלושת השעות הראשונות של היום, שכן:
– עיקר המלכות והחשיבות בישראל היתה לדגל מחנה יהודה, שהם שלושת השבטים שנסעו בראשונה, ועל שם יהודה אנו נקראים יהודים.
– עיקר קדושת ישראל שופע בשלושת החדשים הראשונים בשנה, שהם מניסן – יציאת מצרים, ועד סיון – קבלת התורה.
– עיקר השפעת האמונה בכל יום היא בשלושת השעות הראשונות של היום.
לכן יש לקרוא קריאת שמע של שחרית עד סוף שלוש שעות זמניות מהתחלת היום, כי אז הזמן המתאים לזכות לאמונה הקדושה ולקבל עול מלכות שמים.
(על פי 'ליקוטי הלכות' קריאת שמע הלכה ה' אות ו')
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.