פעלתי אצל הבעש"ט
כ״ד בסיון תשע״ט
"באמצע הלילה קם רבינו, העיר גם את ר' חיים והורה לו לבוא עמו החוצה, אל היער הסמוך. בחוץ שררה חשכה עבה. הם עשו צעדיהם אל היער, שם החל רבינו לצעוד במהירות בין העצים בעוד ר' חיים עומד בצד מבוהל. לאחר זמן מה יצא רבינו מבין העצים והתקרב אליו…" (סיפורים)
בעיירה ברסלב גר עשיר אחד שהיה מקורב לרבינו. לעשיר זה היה בן יחיד, וכשהגיע הבן לפרקו הלך אביו העשיר ואירס את הבחור עם נכדת הבעל שם טוב הקדוש. אולם, כשהגיע זמן החתונה, חלה החתן במחלה קשה עד כי נשקפה סכנה לחייו.
כיון שכך, נזעקו קרוביו ופנו לרבינו הקדוש, לבקש את ברכתו ותפילתו על החתן האומלל שבמקום להכנס לחופה חלה במחלה קשה, ה' ישמור.
אלא, שבאותה עת היה רבינו בדרכו חזרה ממז'בוז', לשם נסע יחד עם תלמידו ר' חיים שרה'ס. שלחו קרובי החתן שליח מיוחד רכוב על סוס מהיר, על מנת שישיג את רבינו בדרך במהירות המירבית, ישאל לדעת קדשו ויספיק לשוב למחותנים ולהשיב להם דבריו.
בדרך, כאשר רבינו ור' חיים שהו באכסניה למנוחת הלילה, קם רבינו משנתו, העיר גם את ר' חיים והורה לו לבוא עמו החוצה, אל היער הסמוך. בחוץ שררה חשכה עבה. הם עשו צעדיהם אל היער, שם החל רבינו לצעוד במהירות בין העצים בעוד ר' חיים עומד בצד מבוהל. לאחר זמן מה יצא רבינו מבין העצים והתקרב אליו.
"הראית את שהתרחש פה?" שאל רבינו את ר' חיים והסביר: "הבעל שם טוב הקדוש, סב הכלה, בא אלי ואמר לי כי איננו חפץ בבן הגביר לנכדתו, וכדי לבטל את השידוך אומר הוא לקחת את החתן מן העולם" כששמע ר' חיים את הדברים הנוראים מפי רבינו, חרד לבו עוד יותר… בינתיים שוב התרחק ממנו רבינו ונבלע בין העצים בעוד ר' חיים עומד חרד וכל גופו אחוז צמרמורת, והוא מאזין לקול הרוח המרעישה בין ענפי העצים.
שוב חזר אליו רבינו. "פעלתי אצל הבעל שם טוב", אמר לו, "שלא יקח את החתן. הוא ישאר בחיים, אבל לא יזכה לבנים…" סיים רבינו את דבריו ושב יחד עם ר' חיים אל האכסניה.
ביום המחרת, לעת הצהרים, כאשר ר' חיים עמד בשער האכסניה בחוץ, הגיע השליח המהיר מן המחותנים אל רבינו לבקש רחמים על החתן שנפל לערש דוי, השליח עצר ונכנס אל האכסניה למסור לרבינו את דבר השליחות.
הגיעה זמן החתונה – אמר השליח – אבל החתן שרוי בחלישות כזו שאי אפשר כלל לנסוע עמו לחתונה, ובזה מביא אני את בקשת המחותנים לרבינו שיתפלל ויעורר עליו רחמים שישוב לאיתנו.
בסיימו את דבריו אמר רבינו לשליח: "חזור לדרכך, החתן יתרפא ותסעו עמו לחתונה", ולא הוסיף רבינו לדבר בענין זה. השליח, מששמע את הבשורה הטובה, עלה על סוסו ובמהירות רבה רכב בחזרה להודיע לשולחיו את הבשורה הטובה.
ר' חיים נשאר על עמדו תמה ומשתומם. כבר בלילה הקודם פעל רבינו אצל הבעל שם טוב להבראת החתן, במו עיניו חזה ברוח הקודש של רבינו, ונפשו נבהלה מאוד…
ואכן, דבר אחד לא נפל מדברי רבינו, החתן הבריא, נסע לחתונה ונכנס לחופתו עם נכדת הבעל שם טוב, אך בנים לא היו לבני הזוג.
כעבור שנים מספר, לאחר הסתלקות רבינו, השתדל הרב רבי צבי אריה, רבה של העיר ברסלב, שהזוג חשוך הבנים יתגרש. רבי צבי אריה זה, רבה של ברסלב, היה חתנו של ר' חיים שרה'ס בעל המעשה, ולפי ששמע הרב מפי חמיו את הספור הנורא אשר הוא עצמו עד היה לו באותו לילה, החליט כי הגיעה העת להפריד בין בני הזוג שאינם מתאימים זה לזה.
ואכן ר' צבי אריה בעצמו סידר את הגט, ולאחר שנתגרשו כדת וכדין, ונישאו כל אחד מבני הזוג בזיווג שני, זכו כל אחד מהם לבנים.
בלילה ההוא כאשר רבינו גילה לר' חיים על התגלות הבעש"ט הק' שבא לקחת החתן מן העולם.. גילה רבינו לר' חיים גם כי הבעש"ט כבר לקח את שנותיו של החתן, ורבינו צריך היה להעניק לו שנות חיים אחרות, ובאותה עת גילה גם לר' חיים כמה שנות חיים העניק לחתן המדובר.
שנים מספר לאחר פטירת רבינו, כאשר אש המחלוקת על מוהרנ"ת, נאמן בית רבינו, כבר בערה, רצה החתן הנ"ל להצטרף אל החולקים. ר' חיים שרה'ס, שידע את כל אשר נעשה עם החתן, ושרק בזכות רבינו הוא נמנה בין החיים, צעק עליו: "גם אתה חפץ לחלוק על תלמיד רבינו? שתוק! אני יודע היטב כמה שנים נותרו לך עוד לחיות על פני האדמה"…
כעבור זמן נסע החתן לא"י וסיפר לאנ"ש תושבי ארץ ישראל, כי רבינו נתן לו רשימה של עבודות וסיגופים שיעשה אותם ועל ידי כך יזדכך גופו והוא יוכל יהפוך ליהודי כשר ממש, אך מחמת הקושי לא הספיק לעמוד בכל אשר הטיל עליו רבינו..
גולשים צפו גם ב:

אני יוסף
בפרשיות העוסקות ביוסף הצדיק, מבקשת התורה ללמדינו עד כמה יסודי הוא ענין הצדיק ועד כמה בלתי אפשרי לקיים את התורה – ולהתקרב לנותן התורה, הבורא יתברך, ולעבור בשלום את גליו העכורים של העולם הזה. להילולת…

תחילת תהליך הריפוי
רבינו הקדוש מלמד אותנו, שהדרך היחידה לעצור את המעגל הנואש של ירידת הדעת והנפילה לתאוות היא 'להוליד מחדש' את הדעת. לשם כך צריך אדם לזעוק אל ה'. הזעקה מולידה דעת, שבכוחה הוא מתחיל להכיר מחדש…

שובו בנים…
בעוד הגלות מעיקה בשיא אונה, מתעוררת הנפש משקיעתה בביצת הצרות וצועקת לישועת השם - "ותעל שוועתם", כפי שאומרת התורה.. ואותה שוועה של נפשנו - הכפופה תחת עול הגלות - היוצאת מעומקה של הנשמה, היא זו…

גלות הנפש וגאולתה
חמשת הפרשות אותן אנו קוראים בימי השובבי"ם, והאירועים המתוארים בהם על גלות מצרים וגאולת ישראל, הם חמשת השלבים בגאולת הנפש, גאולתו העצמית של כל אחד ואחד מאיתנו, המתחילה בצעקה הפנימית ומתמודדת עם טיעונו של פרעה…

מה מיוחד בשובבי"ם?
ימי השובבי"ם מסוגלים להעלאת הניצוצות הנפולים משום שבימים האלו אנו קוראים את הפרשיות על הירידה למצרים, הניסים שנעשו שם ולבסוף יצאו ברכוש גדול – וכמו כן בזמן הזה כאשר קוראים זאת בתורה, פרשיות אלו מסוגלים…

"מה שהעולם רחוקים מה' יתברך"
"בלי התבודדות", היו אומרים חסידי ברסלב ותיקים, "גם אם יש לו לאדם את הכל; תורה, עבודה, מצוות ומעשים טובים – חסרה לו הנקודה הפנימית: ישוב הדעת, והרי הוא דומה כעיגול, אשר בתוכו כתוב 'מבולבל', וסביבו…

החפץ חיים והתבודדות
"כל הצרות הרבות הבאות עלינו, שאיננו ניצלים מהן, המה מפני שאין אנו צועקים ומרבים בתפילה עליהן, כי לו התפללנו ושפכנו שיח לפני הקב"ה, בודאי לא ישובו תפילותינו ובקשותינו ריקם ... כמה פעמים ביום צריך לשפוך…

המטרה והאמצעי
המטרה והאמצעי: אדם נתקל בבעיה או בצרה, חלילה. הוא מנסה לפתור אותה וכאשר הוא נכשל - הוא מתפלל. האם אכן כך אמור להיות? האם מטרת התפילה היא לפתור בעיות ולסדר צרות או שמא להיפך: מטרת…

ר' הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.

"וצדיק באמונתו יחיה"
אמונתם ומסירות נפשם של חסידי ברסלב לקיים את עצות רבינו הקדוש וללכת בדרכו – דרך של ביטול ואמונה מוחלטים לבורא עולם, באה לידי ביטוי ב"קיבוץ" אליו התקבצו חסידי ברסלב בוורשא הבוערת בלהבות מלחמת העולם השניה.

כשהתלמיד מחזק את הרב
עיון קל במכתב הראשון ממכתבי רבי נתן (עלים לתרופה), אותו שלח רבי נתן לרבינו, בתשובה על מכתב מרבינו לאנ"ש, בו תיאר את קשייו העצומים, וביקש מתלמידיו שיזכרו מה שעשה רבינו עבורם (ברוחניות) ושיתפללו עבורו.

לגור מחוץ לישוב
מה, בעצם, הופך מקום לישוב? אם כמה אנשים עושים מדורה באיזה הר ונמצאים שם שבוע זה עוד לא ישוב. ישוב זה מקום שגרים בו באופן קבוע, ויש לו את החוקים והכללים שלו. יש לבוש וצורת…

פרקים: מגילת סתרים
במדור "פרקים", נספר מדי פעם על פרשיה או דמות בתולדות חסידות ברסלב, על מנת להעשיר את הידע בתולדות החסידות ובתולדות אנ"ש. הפעם נעסוק ב"מגילת סתרים" שגילה רבינו הקדוש, ובה סיפר את אשר יקרה באחרית הימים.…