פסח וחודש ניסן
י״ד בסיון תשע״ט
פנינים יקרים במעלת ותיקוני הימים הנפלאים מועדי ה' – ימי חודש ניסן וימי הפסח הקדושים, מלוקטים מספרי "אוצר היראה" הבנוים על דבריו הקדושים של מוהרנ"ת באוצרו הגדול – ליקוטי הלכות (מועדים)
ימי ניסן
ימי ניסן הם ימי תשובה, כמו תשרי (ליקוטי מוהר"ן א מט).
מועדי ה' פסח אות א'
לשמוח בניסן
ניסן הוא בחינת תקון הברית. ועל- ידי שמחה ממשיכין קדושת ושמחת ניסן בכל השנה כולה, וזוכין לתקון הברית. (ליקו"מ ח"ב ה).
שם אות ב'
לומר ההגדה בקול רם
ההגדה של פסח הוא תקון הברית. על-כן אומרים ההגדה בקול רם, כי הקול מעורר הדעת, ועל-ידי-זה זוכה להתגלות הדעת, וזה עיקר הגאולה; כי גלות מצרים היה על פגם הברית, שהוא פגם הדעת.
שם אות ג'
ד' כוסות
גם היין של ארבע כוסות הוא תקון הדעת, שהוא בחינת תקון הברית (ליקו"מ א כ).
שם אות ג'
תפילת פסח
בפסח צועקין בתפלה (שם ר"א).
שם אות ד'
לומר בימי הספירה תהלים בכוונה
מ"ט ימי הספירה הם כנגד מ"ט שערי תשובה, שהם כנגד מ"ט אותיות שבשמות השבטים, שעל-ידי אלו האותיות והשערים אנו צריכין לשוב בתשובה אליו יתברך. ושבועות הוא בחינת שער החמשים, שהוא בחינת התשובה, מה שהוא יתברך צריך לשוב בתשובה כביכול, דהינו שישוב אלינו ברחמים. וכל אלו השערים זוכין להגיע אליהן ולפתחן על-ידי אמירת תהלים (עיין 'תשובה', אות לב). על-כן צריכין לזהר ביותר במ"ט ימי הספירה לומר תהלים בכונה, כדי לזכות על-ידי תהלים לכל שערי תשובה הנ"ל, שהם כנגד ימי הספירה, שבהם אנו צריכים לטהר מזהמתנו ולשוב אליו יתברך, כדי שהוא יתברך ישוב אלינו בשבועות כנ"ל (ליקו"מ ב עג).
שם ספירה אות ג'
צדקה בניסן
"צדקה תציל ממות" ראשי- תבות מצת (ליקו"מ א ר"א). [אמר המעתיק: נראה מזה שצדקה מסוגל להנצל בפסח מאסור חמץ, שהוא סטרא דמותא (עיין מאמר 'בחצוצרות', סימן ה), ולזכות לקדושת אכילת מצה בשלמות. ומזה מובן קצת מה שנתיסד מקדמונים ומדברי רבותינו ז"ל לתן מעות חטים לעניים קודם פסח.]
מהדורא בתרא אות ו'
בניסן צריך לבקש מנהיג בבחי' משה רבינו
ניסן ראש-השנה למלכים, ואז ממנין כל המלכים למעלה. ועל-כן אז הזמן להתחנן ולבקש מלפניו יתברך שיתן לנו מלך ומנהיג רועה נאמן, שיהיה בבחינת משה רבנו, עליו השלום, שיוכל להאיר בנו ידיעה והשגה כזאת, עד שנזכה להשיג ולדעת את התכלית האמת על-ידי כל מפעלות ה' אשר ברא בזה העולם השפל, שבשביל זה נברא הכל (שם לט).
שם אות ח'
גולשים צפו גם ב:
הברסלבים הראשונים
מסמך מרתק שרשם זלמן שזר מפיו של הרה"ח ר' שמואל מאיר אנשין על התקרבותו לברסלב, על עלייתו ארצה ועל חסידי ברסלב הראשונים בירושלים.
אומן ראש השנה
לקראת ראש השנה לקט מאמרים העוסקים בקברי צדיקים, בנסיעה לאומן לראש השנה ובכלל, בקיבוץ הקדוש ובנסיעה לצדיקים מרחבי האתר. אוסף מאמרים על אומן ועל אומן-ראש-השנה, חלק ראשון.
היום האחרון
ממעשה מאבדת בת מלך, וממאמציו של השני למלכות אנחנו לומדים כמה חשוב להשאר עירניים ביום האחרון. לא להסחף אחר הפיתוים ולא להירדם דווקא ברגעים האחרונים. לימוד חשוב לערב ראש השנה.
שאלה ללא תשובה
מי הוא שאוסף ציבור כה גדול ומגוון אשר אין בדומה לו בשום מקום וזמן בעולם; אשכנזים וספרדים, חסידים וליטאים, תימנים ומרוקאים, מכל החוגים והעדות, קהילות שלימות, שכולם נקבצו באו לך, כולם כאיש אחד בלב אחד…
אומן הנסתרת…
כולנו מכירים את אומן הגלויה. אומן של כיכר פושקינא התוססת, אומן של בתי הכנסת, אומן של הציון מלא המתפללים - אבל יש גם את אומן הנסתרת, שאינה גלויה לעין כל ואין לנו השגה בה. על…
ראש השנה באומן
תשובות לכמה שאלות שנשאלות בהקשר הזה: לשם מה צריכים לנסוע לצדיקים? מה חסר בתפילה הפרטית של כל אחד? מדוע דווקא בראש השנה? מה אנו מקבלים בעצם מראש השנה של הצדיק? ננסה להבין מעט קט, על…
הדרך לארץ ישראל
מי שיש לו אמונת צדיקים וזוכה להתקרב לצדיק אמיתי ולקיים עצותיו, ועל ידו נעשים תיקונים נפלאים עבור כל העולם, וכי פלא הוא שמתקיים בו מאמר הגמרא בראש השנה "וכולם נסקרים בסקירה אחת", וזוכה להמתקת הדינים…