סודן של שערות
ה׳ באב תשע״ט
לא לחינם מגלחים את ראשם של הילדים בני השלש, ילדי ה'חלאקה', לראשונה בציונו של רבי שמעון בר יוחאי, שכן רשב"י הוא זה שגילה את סודן של השערות…
הימים ימי העומר, והתקופה תקופת שעורים. בשבוע הקרוב יהיו לנו גם שערות, ואין זה רק משחק מילים.
בימי הספירה, מלמד רבי נתן, המצב שלנו קשור מאוד למרעה הבקר. קרבן העומר הבא משעורים, מסמל את המציאות שלנו, כאנשים המבקשים להיחלץ ממצבם הבהמי ולהתעלות למדרגת אדם.
השלב החשוב ביותר בתהליך הנפלא הזה הוא, ההכרה בהיותי 'עוד לא אדם', כלומר בהמה. מי שמוכן להכיר בכך, ראוי כבר להיקרא 'אדם'.
את עומר השעורים הניפו לששה קצוות: לארבע רוחות ומעלה ומטה. התנופה הזו מבקשת לפרסם בעולם ומלואו כי "מלא כל ארץ כבודו", ואין שום פינה נידחת הפנויה מאורו. את ההשגה הזו, מנחיל לבריאה דווקא אותו אדם הנושא בינתיים את השם 'בהמה'. דווקא עומר השעורים – מאכלה של בהמה, הוא שמספר לעולם כולו כי אין קרן זווית נעדרת נוכחות אלוקית.
עד כאן שעורים.
בל"ג בעומר, בהילולא דבר יוחאי, נוהגים כלל ישראל את מנהג ה'חלאק'ה'. לא לחינם נגזזות שערותיהם של בני השלוש בצל ציונו הקדוש של רשב"י. המקום הזה הוא המתאים ביותר לעיסוק בשערות, משום שרשב"י הוא זה שגילה בעולם את סודם העצום של השערות. הזהר הקדוש מנחיל לעולם את הגילוי הנורא של מדות הרחמים העליונות, התלויות בשערות הדיקנא קדישא [-הזקָן הקדוש], ואת הדרך איך להמשיך רחמים לעולם הזה; והדבר החשוב ביותר, שאת הרחמים הללו יכול כל יהודי לעורר על עצמו ועל אחרים, באמצעותן של מספר שערות, כלומר, כמה נקודות טובות של קדושה.
מחשבה אחת טובה; התרחקות מזערית – כמלא הנימה, מהרע; התקרבות זעירה – כעובי שערה, אל הטוב.
סודן של שערות.
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.