ממשיך האור
ז׳ בטבת תשע״ד
"לרבי משה ברסלבר היה מנהג ללכת בכל יום לרבי אברהם בערניו, והיו מדברים מגדולת רבינו הקדוש. פעם אחת בא רבי משה לר' אברהם בערניו ולא היה בביתו. רצה ללכת. היה שם רבי בער מתלמידי רבינו, ראה שר' משה עומד לצאת, אמר לו: "דבר איתי". השיב לו: "אתם הרי שמעתם את רבינו בעצמו; מה אני אדבר איתכם?" ענה לו רבי בער: "אתם יודעים מרבינו דרך רבי נתן, יותר ממני" ● לרגל הילולת רבי נתן
רבי נתן – ממשיך האור
בשנת תקצ"ה הגיע רבי שמעון התלמיד הראשון של רבינו, מארץ ישראל לעיר ברסלב, לקראת חג השבועות הנקרא אצל אנ"ש "שבועות הגדול" (מפני שהתאסף ציבור גדול בצלו של רבי נתן) והיתה שם התעוררות והתעלות גדולה מדברי רבי נתן.
פנה ר' שמעון לר' יצחק חתן המגיד ואמר לו: "אני הרי מבין ב'גוטער איד' ["יהודי טוב" כלומר "רבי"] כי עזבתי את כל מפורסמי הדור והתקרבתי לרבינו כשעוד היה בחור צעיר, בגיל שלש עשרה, לכן אני אומר לך שר' נתן הוא מנהיג הדור. חשבתי שהוא תלמיד של רבינו; כעת אני רואה שהוא הרבי בעצמו".
כל מעלתו של רבי נתן על שאר התלמידים, שהוא ראה מיד בתחילת התקרבותו שענינו של רבינו ממשיך מדור לדור. כשרבינו הזהיר על קימת חצות, הרי גם עכשיו הוא מזהיר אותנו על קימת חצות, שלא נפסיד את העת רצון!
צריך לדעת שהרבי פה איתנו, לא שהיה פעם, לפני יותר ממאה שנה רבי, אלא הרבי כאן! איתנו! והרבי מדבר איתנו.
לרבי משה ברסלבר היה מנהג ללכת בכל יום לרבי אברהם בערניו, והיו מדברים מגדולת רבינו הקדוש. פעם אחת בא רבי משה לר' אברהם בערניו ולא היה בביתו. רצה ללכת. היה שם רבי בער מתלמידי רבינו, ראה שר' משה עומד לצאת, אמר לו: "דבר איתי". השיב לו: "אתם הרי שמעתם את רבינו בעצמו; מה אני אדבר איתכם?" ענה לו רבי בער: "אתם יודעים מרבינו דרך רבי נתן, יותר ממני".
אם כן מה זה להכיר את רבינו? להכיר את רבינו זה לקיים את העצות של רבינו, ללכת עם העצות. רבינו לא רוצה שנהיה זקנים! רבינו שנא זקן! לקיים את העצות של רבינו בהתחדשות.
איך אפשר לוותר על התבודדות?! יום בלי התבודדות הוא יום שאינו מאיר. רבינו שמרחם עלינו, מתחנן אלינו: קיימו את העצות! השארתי לכם תלמיד כזה שחיבר תפלות כאלו, תפלות נשגבות.
פעם שאלו את רבי נתן, האם נכון הדבר שאמרת שיתנו דין וחשבון על כל יום שאין אומרים 'ליקוטי תפלות'? ענה ואמר: "דין וחשבון יתן כל אחד על מה שצריך ליתן, אולם כל אחד יראה בעצמו שאילו היה אומר את אלו התפלות היה נותן פחות דין וחשבון".
ראינו אנשים שיצאו מכל הרע שלהם רק בזכות העצות של רבינו. חיים הקצב של העיר קיבליטש, שהיה מכונה בשם "חיים שיש בו", היה גיבור גדול והכל פחדו ממנו, כי בהכאה אחת היה הורג. שלחו אותו שילך לסעודה השלישית של רבי פנחס קיבליטשער ו"יטפל" בו. כשהגיע וראה שם את הנועם העליון, התקרב ליהדות ולברסלב.
סיפר רבי משה טשנסטחובר (גיסו של רלוי"צ) שפעם לן בביתו של ר' חיים קצב, וכשהגיעה עת חצות אמר הלה 'תיקון חצות' ו'ליקוטי תפלות' בבכיות ובלב נשבר. גם אני [-רלוי"צ] ראיתי אותו מתפלל שמונה עשרה בבכיות נוראות, בנהרות של דמעות.
בכח העצות של רבינו, אפשר להינצל מ"עולם הזה", בפרט ע"י האוצרות והמתנות הנפלאות, שהם הליקוטי תפילות, המכתבים (עלים לתרופה) ומעיינות כאלה של חכמה שיש ב'לקוטי הלכות' שעל ידם יכול כל אחד להתקרב לקב"ה.
יש לנו מתנות כאלה, אסור לנו להיות "שליימזלניקס" [='שלומיאלים']; צריך לשמור על המתנות שאיתן אפשר לחיות חיים של גן עדן גם כאן בעולם הזה ולהנצל מהגיהנם.
גולשים צפו גם ב:

ר' הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

כד אתי יתרו…
אפילו אם יודע בעצמו שמעשיו מקולקלים הרבה וכבר נכשל במעשיו פעמים אין מספר, אף על פי כן זה היום הוא חדש לגמרי ויכול גם ממקומו שהוא שם להגדיל ולקדש שמו יתברך, אפילו הגרוע שבגרועים

כשעמלק מגייס את השכל
אכן, אסור לנו לכבוש את זעקת המלכות הנפולה, רק לתת לה פורקן בשדות וביערות! את הזעקה הזאת עלינו להשמיע בימים אלו שלפני פורים; את זעקתו של השכל הטרוד בכל הדברים הקטנוניים והשוליים, רק לא בהשגות…

משנכנס אדר
מרדכי הצדיק, שאורו מאיר בכל שנה ושנה בימי הפורים, מתהלך לפני אותם שנשו, נפלו והתרחקו מבורא עולם, המסתתר מהם, כביכול, והופך את אותן הסתרות לדעת, לתורה גבוהה ועליונה ועל ידי זה זוכים גם אותם אנשים…

טעם זקנים – לשה"ק – י"א
לצפיה ולהורדה: קונטרס "טעם זקנים", מאוצר שיחותיו הנפלאות של הרה"ח ר' לוי יצחק בנדר ז"ל, בתרגום ללשון הקודש, קונטרס י"א: תורת רביה"ק, סיפורים מדורות עברו ומאוצרות אנ"ש שבאומן...

תפילה לזכות להגיע לציון
חוברה על ידי הרה"ח רבי יצחק ברייטער זצ"ל, הי"ד, בתקופה שבה לא ניתן היה להגיע לציון. כעת, בעקבות מגיפת הקורונה שסגרה את הגבולות בין המדינות, הפכה התפילה הזו שוב לרלוונטית...

תתחיל עכשיו!
עבודת ה' אינה רק לאותם הרחוקים כבר מכל תאוות והבלי עולם הזה, אלא אדרבה אפילו למי שעדיין לא התחילו כלום בעבודת ה', שעליהם להתחיל מהארציות והגשמיות שבהם הם נמצאים

פורים, הלימוד הנצחי
פורים הוא הכל. הוא הגלות והוא הגאולה, הוא היאוש והוא התקוה, הוא הנפילה והוא הקימה. פורים הוא הזכרון והשכחה ו"ארור המן וברוך מרדכי", איך ממשיכים אותו הלאה, לכל ימות השנה?

למחות את עמלק שבלב
כל מה שאפשר לזכות לו בפורים, תלוי בדבר אחד: שלא נרפה, לא נתייאש, לא ניפול ולא נתקרר. רק נתעקש, נתפלל ונייחל תמיד, בכל מצב!

"וצדיק באמונתו יחיה"
אמונתם ומסירות נפשם של חסידי ברסלב לקיים את עצות רבינו הקדוש וללכת בדרכו – דרך של ביטול ואמונה מוחלטים לבורא עולם, באה לידי ביטוי ב"קיבוץ" אליו התקבצו חסידי ברסלב בוורשא הבוערת בלהבות מלחמת העולם השניה.

כשהתלמיד מחזק את הרב
עיון קל במכתב הראשון ממכתבי רבי נתן (עלים לתרופה), אותו שלח רבי נתן לרבינו, בתשובה על מכתב מרבינו לאנ"ש, בו תיאר את קשייו העצומים, וביקש מתלמידיו שיזכרו מה שעשה רבינו עבורם (ברוחניות) ושיתפללו עבורו.

לגור מחוץ לישוב
מה, בעצם, הופך מקום לישוב? אם כמה אנשים עושים מדורה באיזה הר ונמצאים שם שבוע זה עוד לא ישוב. ישוב זה מקום שגרים בו באופן קבוע, ויש לו את החוקים והכללים שלו. יש לבוש וצורת…