מישהו מקשיב
ג׳ בסיון תשע״ט
שיחה נאה: עצה שקיבלה אשה מלומדת ביסורים ובדיכאון מאחד מאנ"ש, לומר – כמאמר רביה"ק – תהלים ולפרש כל מזמור על מצבה היא, גרם לה להבין שמצבה אינו כה גרוע… וכי אם דוד המלך יכול היה להתחזק, וודאי אף היא יכולה..
ואלה שמות בני ישראל הבאים וכו', סופי תיבות תהילים
(ליקוטי מוהר"ן ח"ב תורה ע"ג)
אשה בעלת יסורים, שבעת יגון שבנוסף לכך גם סבלה לפרקים מדיכאון והתמוטטויות עצבים, לא ידעה את נפשה מרוב צער, ואף לא ידעה להשית עצות בנפשה איך להתחזק במצבה הקודר. בעצת חברותיה ניגשה אשה זו אל אחד מחשובי אנ"ש, השיחה לפניו את מרת נפשה וביקשה ממנו בתחנונים שיראה, למען השם, לעשות משהו בשבילה או שיתן לה איזה עצה לדבר.
ענה לה אותו אחד כך: לנו ציוה רבינו ז"ל בענין אמירת תהילים, שכל אחד יאמר התהילים על עצמו. פירוש: שבעת אמירת תהלים, צריך כל אחד לפרש כל מזמור בתהילים על עצמו, (עיין ליקוטי מוהר"ן ח"ב תורה קכ"ה). ואם כן עצתי לכם היא, שתקחו ספר התהילים ותאמרו המזמורים, וכל מזמור שאתם אומרים תפרשו זאת על עצמכם, ובמקומות שהנכם רואים שדוד המלך ע"ה מדבר מענייני יגון ועצבות, כגון במזמור ל"א, שדוד המלך מקונן: "חנני ה' כי צר לי" וכו', "כי כלו ביגון חיי ושנותי באנחה" וכו', תכפלו פסוק זה כמה פעמים ותפרשו זאת על עצמכם. ולדעתי תהא לכם בזה תועלת גדולה, שעל ידי כן תוכלו לפרש את כל שיחתכם ולקיים את הפסוק "דאגה בלב איש ישיחנה", ואף תמצאו שותף בצרתכם. יתירה מזו, אף גם תתחזקו מהפסוקים שאומר אחר כך, כי שם מחזק דוד המלך את עצמו מאוד, שמסיים שם: "ואני עליך בטחתי ה'" וכו' "חזקו ויאמץ לבבכם כל המייחלים לה'", ואותו הדבר תעשו בכל מזמור המדבר ממצבכם בו אתם נמצאים.
בתמימות ופשיטות החלה אשה זו לנהוג כך, וכך נהגה כמה חודשים, עד שהתחילה לראות שיש אחד בעולם המבין באמת את מצבה ('עוד יותר ממנה בעצמה') ואף על פי כן מחזק אותה להמשיך את חייה המלאים יגון ואנחה. לאחר תקופה ניגשה שוב אל אותו אחד שנתן לה עצה זו, ואמרה לו בהתרגשות: "לא האמנתי שדוד המלך היה כ"כ מלומד ביסורים, וביותר לא האמנתי שהיה חולה כזה, וכפי שאני רואה הוא היה גרוע הרבה יותר ממני" (…), ואם הוא חיזק את עצמו כל כך, בוודאי שגם אני חייבת להתחזק במצבי, וסיימה שבאמת ראתה שיפור במצבה, ושמחת חיים החלה ננסכת ברוחה הקודר.
[ודאי שחס ושלום מלומר שדוד המלך היה ב"דכאון" (חס ושלום!), כי אם היה בעל לב נשבר מאוד, כפי שאומרים חז"ל, וזו מעלתו הגדולה, שברום דרגתו, לא החשיב עצמו כלל, כפי שמבאר בעל ה"אור החיים" הקדוש את הפסוק "שיוויתי ה' לנגדי תמיד", שדוד המלך חשב, בכל מה שעשה, כי הוא עושה נגד רצון ה', ולכן "כי מימיני בל אמוט", דווקא משום כך נזהר תמיד לבחון שוב ושוב את מעשיו עד כי תמיד עשה את רצון ה'. אלא שכך הבינה היא, על פי מצבה, ודווקא זה מה שגרם לה להתחזק]
"חזקו ויאמץ לבבכם כל המיחלים לה'".
גולשים צפו גם ב:

תפילה לזכות להגיע לציון
חוברה על ידי הרה"ח רבי יצחק ברייטער זצ"ל, הי"ד, בתקופה שבה לא ניתן היה להגיע לציון. כעת, בעקבות מגיפת הקורונה שסגרה את הגבולות בין המדינות, הפכה התפילה הזו שוב לרלוונטית...

צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.

סוף סוף באומן…
מי בכל זאת עקבו אחר הספינה וניסו לנצל כל פירצה אפשרית בכדי להסתנן לתוכה? היו אלו שני אברכים צעירים מירושלים, הלא הם מיודענו רבי אברהם יעקב גולדרייך וחברו המושבע רבי שמואל שפירא...

ספירת העומר
תולדותיו של כל אדם מישראל הם בבואה של תולדות עם ישראל מאז היותו לגוי. אם כן, פסח וספירת העומר אינם רק "זכר" ליציאת מצרים, אלא ענינו הפרטי של כל יחיד: לזכות ולצאת "מגלות מצרים שהוא…

להרגיש שייך
מי לא משתוקק לחוש רצוי ומועיל, להשתייך למקום טוב ומיוחד? כשהתחושה הזו דועכת, אנו עלולים להיות אבדים לנצח. ואז באה החיות החדשה: אני קיים, אני יחודי – וחלק ממניין יחודי. המספר האישי שלה, הוא זה…

וספרתם לכם – לעצמכם
תקופת "ספירת העומר" היא תקופה של היטהרות והתעלות – את זה כולנו יודעים. בכל יום ויום עולים משער לשער, ומתקנים עוד משהו פגום. הבעיה היא רק, שחלק גדול מאתנו מרגישים מחוץ לסיפור...

אתה עוד תזכה!
כולנו צועדים בדרך ארוכה מאוד שאת סופה קשה לחזות. הסכנה הגדולה ביותר היא שבעיצומו של מסע נתייאש וזהו. לכן, כל כך חשובה לנו ההבטחה 'אתה עוד תזכה' ואם נזכור זאת, ולא נתייאש, הרי שללא ספק…