מה מיוחד בשובבי"ם?
י״ב באב תשע״ט
ימי השובבי"ם מסוגלים להעלאת הניצוצות הנפולים משום שבימים האלו אנו קוראים את הפרשיות על הירידה למצרים, הניסים שנעשו שם ולבסוף יצאו ברכוש גדול – וכמו כן בזמן הזה כאשר קוראים זאת בתורה, פרשיות אלו מסוגלים לצאת מכל המיצרים (שובבי"ם)
מה המיוחד בימי השובבים?
בימי השובבים מעלים את הניצוצות הנפולים, אשר נפלו בעת החטא הקדמון ונבלעו בעמקי השאול, שם הם ממתינים אלפי שנים לפדיון ולגאולה.
מדוע ימי השובבי"ם מסוגלים לזה יותר? רבי נתן מסביר (ליקו"ה גילוח ה, ח): היות שבימים האלו אנו קוראים את הפרשיות על הירידה למצרים, הניסים שנעשו שם ולבסוף יצאו ברכוש גדול – כן בזמן הזה כאשר קוראים זאת בתורה, פרשיות אלו מסוגלים לצאת מכל המיצרים.
כדי להבין לעומק את עבודת בני ישראל במצרים, נתבונן בדברי האר"י הקדוש שמבאר שהוצרכו לזה כדי לתקן ולהעלות ניצוצות שעוד נמצאים מיום הראשון של הבריאה. כי כשנברא אדם הראשון נשמתו היתה מראש העולם ועד סופו וכללה את כל הנשמות, עד כדי כך שמלאכי השרת טעו בו ורצו להגיד לפניו 'קדוש קדוש' והיו משרתים אותו. בשעה שחטא נוצר בלבול גדול של טוב ורע בכל העולמות ונפלו ממנו ניצוצות קדושים.
לאחר החטא, אדם הראשון ישב בתענית מאה שלושים שנה, ועסק בסיגופים ובעבודת התשובה. אבל זה עדיין לא הספיק, ולכן עם ישראל ירד למצרים ועבד שם בפרך, ולאחר מכן כשהם יצאו ברכוש גדול, עיקר הכוונה חלצו את הנשמות העשוקות שנפלו לשם.
מה הכוח שעזר להם להחזיק מעמד במיצרי הטומאה של מצרים?
מביא הזוהר הקדוש, שעיקר הכוח שהיה לבני ישראל לעמוד שם בכל הניסיונות של הטומאות הנוראות, היה רק בכוח יוסף הצדיק שטיהר את ארץ מצרים, על ידי הניסיונות הקשים שעמד בהם במשך עשרים ושתים שנה, וכך הכין את מצרים לבני ישראל, שיוכלו להעלות את הניצוצות משם.
הם כמעט הגיעו לשער החמישים של הטומאה, אך צעקתם וזעקתם לצאת מהגלות, הצילה אותם. כך בימי השובבי"ם הללו המיועדים לתשובה, 'צעקת בני ישראל באה אלי', דהיינו, אותה צעקה של תשובה שבני ישראל עוסקים בה באלו הימים, מתקבלת לרצון.
אך העלאת הניצוצות טרם נגמרה, והיא ממשיכה עד סוף הגלות, כאשר עוברים על כל אחד כל מיני בלבולים וקלקולים הנמשכים מחטא אדם הראשון. שכן נשמותינו השתתפו בחטא האדם הראשון, לכן אנחנו אנו עדיין בתוך ההרפתקאות האלו. כך שכל הגאולה מתעכבת בגלל הנשמות שעדיין לא תיקנו זאת בשלמות.
אכן בימי השובבים התיקון יותר גדול, ויש לאדם סייעתא דשמיא; אבל לעומת זה, גם הצד השני מתגבר מאוד, היצר הרע אינו יושב בשקט, הוא נלחם, כי הוא יודע מה הוא מפסיד.
לרבי נתן היו בימי השובבים שני סדרים בספר תהלים, שהרי דוד המלך התפלל שאמירת תהלים תחשב כאילו עוסקים בנגעים ואהלות, שהם דיני טהרות, שעל ידי אמירת תהלים אדם מטהר עצמו מכל הטומאה.
גולשים צפו גם ב:

אני יוסף
בפרשיות העוסקות ביוסף הצדיק, מבקשת התורה ללמדינו עד כמה יסודי הוא ענין הצדיק ועד כמה בלתי אפשרי לקיים את התורה – ולהתקרב לנותן התורה, הבורא יתברך, ולעבור בשלום את גליו העכורים של העולם הזה. להילולת…

תחילת תהליך הריפוי
רבינו הקדוש מלמד אותנו, שהדרך היחידה לעצור את המעגל הנואש של ירידת הדעת והנפילה לתאוות היא 'להוליד מחדש' את הדעת. לשם כך צריך אדם לזעוק אל ה'. הזעקה מולידה דעת, שבכוחה הוא מתחיל להכיר מחדש…

שובו בנים…
בעוד הגלות מעיקה בשיא אונה, מתעוררת הנפש משקיעתה בביצת הצרות וצועקת לישועת השם - "ותעל שוועתם", כפי שאומרת התורה.. ואותה שוועה של נפשנו - הכפופה תחת עול הגלות - היוצאת מעומקה של הנשמה, היא זו…

גלות הנפש וגאולתה
חמשת הפרשות אותן אנו קוראים בימי השובבי"ם, והאירועים המתוארים בהם על גלות מצרים וגאולת ישראל, הם חמשת השלבים בגאולת הנפש, גאולתו העצמית של כל אחד ואחד מאיתנו, המתחילה בצעקה הפנימית ומתמודדת עם טיעונו של פרעה…

מה מיוחד בשובבי"ם?
ימי השובבי"ם מסוגלים להעלאת הניצוצות הנפולים משום שבימים האלו אנו קוראים את הפרשיות על הירידה למצרים, הניסים שנעשו שם ולבסוף יצאו ברכוש גדול – וכמו כן בזמן הזה כאשר קוראים זאת בתורה, פרשיות אלו מסוגלים…

"מה שהעולם רחוקים מה' יתברך"
"בלי התבודדות", היו אומרים חסידי ברסלב ותיקים, "גם אם יש לו לאדם את הכל; תורה, עבודה, מצוות ומעשים טובים – חסרה לו הנקודה הפנימית: ישוב הדעת, והרי הוא דומה כעיגול, אשר בתוכו כתוב 'מבולבל', וסביבו…

החפץ חיים והתבודדות
"כל הצרות הרבות הבאות עלינו, שאיננו ניצלים מהן, המה מפני שאין אנו צועקים ומרבים בתפילה עליהן, כי לו התפללנו ושפכנו שיח לפני הקב"ה, בודאי לא ישובו תפילותינו ובקשותינו ריקם ... כמה פעמים ביום צריך לשפוך…

המטרה והאמצעי
המטרה והאמצעי: אדם נתקל בבעיה או בצרה, חלילה. הוא מנסה לפתור אותה וכאשר הוא נכשל - הוא מתפלל. האם אכן כך אמור להיות? האם מטרת התפילה היא לפתור בעיות ולסדר צרות או שמא להיפך: מטרת…

ר' הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.

"וצדיק באמונתו יחיה"
אמונתם ומסירות נפשם של חסידי ברסלב לקיים את עצות רבינו הקדוש וללכת בדרכו – דרך של ביטול ואמונה מוחלטים לבורא עולם, באה לידי ביטוי ב"קיבוץ" אליו התקבצו חסידי ברסלב בוורשא הבוערת בלהבות מלחמת העולם השניה.

כשהתלמיד מחזק את הרב
עיון קל במכתב הראשון ממכתבי רבי נתן (עלים לתרופה), אותו שלח רבי נתן לרבינו, בתשובה על מכתב מרבינו לאנ"ש, בו תיאר את קשייו העצומים, וביקש מתלמידיו שיזכרו מה שעשה רבינו עבורם (ברוחניות) ושיתפללו עבורו.

לגור מחוץ לישוב
מה, בעצם, הופך מקום לישוב? אם כמה אנשים עושים מדורה באיזה הר ונמצאים שם שבוע זה עוד לא ישוב. ישוב זה מקום שגרים בו באופן קבוע, ויש לו את החוקים והכללים שלו. יש לבוש וצורת…

פרקים: מגילת סתרים
במדור "פרקים", נספר מדי פעם על פרשיה או דמות בתולדות חסידות ברסלב, על מנת להעשיר את הידע בתולדות החסידות ובתולדות אנ"ש. הפעם נעסוק ב"מגילת סתרים" שגילה רבינו הקדוש, ובה סיפר את אשר יקרה באחרית הימים.…