מה אומרת הספירה?
י״ח בתמוז תשע״ט
רגע, את העיקר שכחנו. הכל כאן מרומם ומרגש, אבל המצווה בעצמה, הספירה בעצמה, מה היא אומרת לנו? הרי עצם ההכרזה: "היום עשרה ימים שהם שבוע אחד ושלושה ימים לעומר" נושאת בחוּבה מסר חשוב ועמוק. מהו? (ספירת העומר)
מה אומרת לנו הספירה?
"החרפות והבזיונות שוברין לבו של אדם; והתקון הוא, על ידי שמקשר את לבו לנקודה השייך ללבו בעת הזאת, ועל ידי זה נתבטל החרפה השורה על לבו".
(ליקוטי מוהר"ן ח"א לד)
ספירת העומר בברסלב – מי שלא ראה הפסיד. ההתרגשות של "הנני מוכן ומזומן". הציפיה ב"ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו". השבח וההודיה ב"אשר קדשנו במצוותיו". התחנונים ב"יאר פניו אתנו סלה", שמתגברת ומתעצמת ב"שגבנו טהרנו נורא" – עד שמגיעים לשיא הזעקה מעומק הלב ב"לטהרנו ולקדשנו בקדושתך העליונה" – – – כל זאת כראוי למצוה הנשגבה הזו של הכנה לקבלת התורה של כל אחד ואחד.
אבל רגע, את העיקר שכחנו. הכל כאן מרומם ומרגש, אבל המצווה בעצמה, הספירה בעצמה, מה היא אומרת לנו? הרי עצם ההכרזה: "היום עשרה ימים שהם שבוע אחד ושלושה ימים לעומר" נושאת בחוּבה מסר חשוב ועמוק. מהו?
* * *
אין לנו זמן מיותר בעולם. "היום קצר והמלאכה מרובה", מתריע רבי טרפון (אבות ב), וכמה מצער לראות שכל כך הרבה כוחות וזמן מבוזבזים בעיסוק חסר תוחלת בענייני העבר או בענייני העתיד. לפעמים אנחנו מדוכדכים מחמת כישלונות שהיו לנו, ולפעמים אנחנו נחים על זרי הדפנה הודות להצלחות ולהישגים שלנו, אבל כך או כך מחמיצים את ההווה, את ההתגברות וההתחזקות שיכולות להפוך כל ירידה לעליה, וכן את המשך העבודה וההתעלות שמחייב אותנו כל יום חדש.
עד כמה שהדברים אמורים כלפי העבר, הם נכונים שבעתיים כלפי העתיד. זמן כה רב נשרף בחיינו בהמתנה ובציפיה, להגעת האטובוס, ל-20 בחודש, להתחלפות הרמזור או לחגים ושמחות שבפתח. מאידך גיסא גם פחדים מהעתיד הלא נודע "דואגים" לכך שלא ננצל כדבעי את הימים היקרים שלנו להתקדמות בעבודת ה'.
* * *
המסר של ספירת העומר הוא: "היום עשרה ימים שהם שבוע אחד ושלושה ימים לעומר"! היום הזה הוא יום חדש. לא משנה מה היה בעבר. הצלחת או נכשלת. לא משנה מה יהיה בעתיד. כל יום הוא בריאה בפני עצמה.
בכל יום העולם נברא מחדש, כפי שאנחנו מברכים: "המחדש בטובו בכל יום מעשה בראשית". בכל יום יש הזדמנות חדשה לעבוד את ה', במעשים בדיבורים, במחשבה או לפחות ברצון.
כשם שבעולם החומרי אנו רואים בכל יום שינוים וחידושים, החל במזג האוויר וכלה במהלכים של שליטי מדינות, הרי ברוחניות על אחת כמה וכמה שכל יום מביא חסדים חדשים, סייעתא דשמיא מיוחדת ואפשרויות חד פעמיות לזכות בשלל קנייני נצח.
* * *
אכן כל יום הוא חדש, אבל לא רק, אלא כל רגע ממש, כפי שמלמדים אותנו חז"ל שאדם נידון בכל רגע, כמו שכתוב: "לרגעים תבחננו". כל רגע משמש כמבחן חדש. לא משנה בכלל אם הצלחנו במבחן הקודם או לא, ואם נצליח במבחן הבא או לא.
גולשים צפו גם ב:

הברסלבים הראשונים
מסמך מרתק שרשם זלמן שזר מפיו של הרה"ח ר' שמואל מאיר אנשין על התקרבותו לברסלב, על עלייתו ארצה ועל חסידי ברסלב הראשונים בירושלים.

כולם יהיו ברסלב
האם כל הצדיקים שחיו אחרי רבי נחמן לא היו צדיקים? האם לעתיד לבוא כולם יהיו ברסלב? האם חובה על כל אדם להתקרב לרבי נחמן ולהיות חסיד ברסלב? תשובות - בפנים

לכו ונחדש המלוכה
זהו סוד ה'בראשית' מיד אחר ירח האיתנים – להתחיל מבראשית, להתחדש לגמרי ולשכוח את כל העבר. כי "אפילו אם עבר האדם מה שעבר, אפילו אם עבר על כל התורה כולה, אף על פי כן אין…

צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.

קירוב רחוקים – א
על החובה לעסוק בענין קירוב רחוקים • כוחו של יחיד • התועלת למקרב הנפשות • התענוג הנגרם לקב"ה כביכול על ידי קירוב רחוקים • הדרכות רביז"ל בעסק הקירוב • עובדות מאנ"ש ועוד | מאמר ראשון

גילוי העולמות (א)
לכל אדם ידיעות אודות המציאות, אותן קנה באמצעות כוחות החכמה והבינה שלו ובאמצעות הנתונים שנמסרו לו על ידי חושיו. אולם "דעת" היא התוודעות מסוג שונה אל המציאות. הכוונה לגילוי של הקודש בכל דבר, חיבור כל…

המלך והכפרי
"...פנה המלך אנה ואנה וראה כי אין איש, וכי כל שריו ועבדיו הנאמנים עזבוהו לנפשו, ומשכך, מצא המלך עצמו מיואש. הביט לכאן ולכאן, החל צועד מעט "עד שמצא בית כפרי אחד", ותוך שהוא מבוסס את…

בענין השמחה…
נקודת השמחה בעצם היהדות אמורה ללוות את הנפש לכל מקום אליו תתגלגל. המצוות והטוב שיש בכל יהודי, די בהם כדי להחיות את נפשו תמיד, בכל מצב. חיי אמונה הם כאלו שאינם נתונים לחסדי המצב והמקום.…