ללמוד ליקוטי מוהר"ן
י״ב באדר ב׳ תשע״ט
לרגל סיום מחזור עמוד היומי בספר ליקוטי מוהר"ן, ותחילת המחזור השנתי בימים האחרונים, הרי לנו כמה דברי חיזוק ועידוד לקבוע את עצמי מדי יום ביומו בספר הקדוש הזה.
כדאי ומומלץ מאוד שנלמד היטב את ההקדמה של הספר הקדוש ליקוטי מוהר"ן, אותו כתב מורינו ר' נתן זיע"א, שם נוכל לעורר ליבנו בדיבורים חמים כגחלי אש בחשיבות לימוד הספר הזה.
יהיה זה מיותר לכאורה לכתוב במאמר זה בקדושת הספר הזה ובסגולותיו הנוראיות לבקוע את הלב האבן שלנו, להופכו ללב בשר, שיהיה לב חם כמו של אברהם אבינו ע"ה, מלא בכיסופים וגעגועים להשי"ת, המחפש ומוצא עצה ישרה וברורה בכל פסיעה בחיים בזמני עלייה ובזמני ירידה, הן בהתקשרות פנימית לכל מצוה והלכה, והן בהתקשרות להשי"ת בכל מעשיו ועסקי החול.
וכמו שכבר כתב שם בהקדמה "והנה דבר שפתיים אך למחסור, להאריך ולהרחיב הדיבור בשבח הפלגת מעלת קדושת הספר הקדוש הזה הנורא מאוד, כי מי שירצה להסתכל בו בעין האמת יראה ויבין עד היכן הדברים מגיעים".
אך בכל זאת, אם צריכים אנו להרחיב את היריעה בחיזוק לימוד הספר, הוא דווקא בכיוון ההפוך, שאנו כה מאמינים בקדושת הספר הזה, עד שפעמים נדמה לנו שאין אנו שייכים לזה כלל, ועל כך צריכים אנו מאוד מאוד להתחזק.
כי לפעמים מרוב שמאמינים שהוא ספר גבוה וקדוש, יכול בחור לומר לעצמו: "וכי אני בחור צעיר שבקושי מבין קצת הלכה וחומש, אתחיל ללמוד ספר כזה קדוש וגבוה, שכמעט ואיני מבין בו מילה?!"
לכן אחי היקר, מוכרח אני לומר לך, שרביז"ל מאוד הקפיד על אלו שאמרו על הספר הזה שהוא גבוה מדי, כיון שהספר הזה מיועד לכל אחד, ואפילו הפשוט והקטן ביותר יוכל למצוא בו מזור לנפשו.
בוודאי תאמר, שכבר ניסית לפתוח את הספר כמה פעמים ולא הבנת כלום. אכן כן, הספר הזה דורש מאיתנו קצת מאמץ, כי כך היתה צוואתו של רביז"ל (ליקו"מ סי' ח' תנינא) שבשביל להבין את ספריו הק' צריכים כח של חיפוש. הספר הזה מעמיד אותנו במבחן קטן האם אנו רוצים לחפש את ה'. כי מי שיחפש ימצא. ומי שיתעצל, יהיה לו תירוץ, שזה גבוה בשבילו.
ולא צריך כשרון גדול לזה, אדרבא, רביה"ק העיד, שבספר הזה יש כח כזה שאדם שאין לו כשרון, אם ילמד בו, יזכה שיפתח מוחו עד שיוכל להתהפך להיות בעל מח גדול.
מה שנדרש מאיתנו הוא להיות מוכן בנפש, להיות עקבי, לרצות לחפש להבין מה הוא אומר בשבילנו.
"פעם היה מזרז את אחד ללמוד את ספרו, ואמר שהוא מצוה גדולה ללמוד את ספרו הרבה, ואמר לו שיכולין להיות נעשה בעל מח גדול על ידי ספרו, כי יש בו שכל ועמקות נפלא מאוד על פי פשוטן של דברים. וגם אם יתמידו בספריו הק' יכולין להיות נעשה איש כשר באמת, ואז יזכה לראות פנימיות שיש בספריו הק', כי יש בהם פנימיות הרבה מה שאין נראה על פי פשוטו כלל, אשרי הזוכה ללמוד ולהתמיד בהם הרבה" (חיי מוהר"ן).
הרי לנו, שהספר הזה שייך לכל אחד בכל דרגא שהוא, מה שדרוש מאיתנו הוא להיות מוכן לחפש, לקבוע לימוד קבוע בספר הזה גם אם אין מבינים ומרגישים בזה כלום, רק להתמיד בזה, ואז יפתח מוחו, יבקע גידי קשיות הלב, ויהיה נעשה איש כשר באמת.
ורבינו בעצמו אמר שצריך שיהיה לאדם שיעור אחד פשוט בליקוטי מוהר"ן, ללמוד במהירות הרבה מאוד כדי שיהיה שגור בעל פה.
יעידו על כך הרבה אנשים, שזכו להתקרבות גדולה להשי"ת, בעיקר על ידי התמדה יום יומית בספר הזה, גם בלי הבנה. רק בעקביות עמוד אחרי עמוד, דף אחרי דף, עד שסיימו את הספר, ושוב חזרו על זה, עד שלאט לאט נפתח להם ההבנה וההרגש.
בפעם הראשונה קראו זאת קריאה בעלמא, כאשר מידי פעם התעורר ליבם מדיבורים קצרים הפשוטים להבנה. וכשהתמידו והמשיכו, זכו מידי פעם להתעורר דווקא מריבוי המושגים הגבוהים, אף שלא הבינו את משמעותם. וכשהמשיכו להתמיד, זכו מדי פעם להבין קטעים שלמים, עד שברבות הזמן התחילו לקבוע שיעור עיוני יותר, ולהכנס יותר לעומק התורה. אבל ההתחלה חייבת להיות בצורה של החלטה חזקה, להתחבר לספר הזה יהיה מה שיהיה, גם בלי שום הבנה והרגש.
וזאת חשוב להדגיש, שגם אם נפלת מהקביעות, אתה יכול להתחיל בכל יום מחדש להתחבר לספר הזה, כי הוא שייך לך תמיד!
גולשים צפו גם ב:

חורף
ההמתנה מבררת מהי מידת הרצינות וחוזק הרצון של הממתין. אם רצונו חלש, תשבור אותו ההמתנה והוא ידחה לחוץ. ואם רצונו חזק ואמיתי, תסייע לו ההמתנה בהגבירה את הרצון הזה. ורצון גדול יותר יבנה כלי חזק…

האמן בכוחות עצמך
מכשול גדול על דרך השלימות הוא חיסרון האמונה בכוח עצמו, מכשול זה מביא בגילויים הראשונים בצעדים הראשונים של האדם המתחנך בעבודת ה', לידי רפיון כוח ורפיון רוח, חוסר שמחה ועייפות, אם אין האדם מסיר מכשול…

אל תתייאש!
כשרבינו אמר "געוואלד, אל תתייאש!", "ומשך מאוד תיבת "געוואלד", היו אצלו גם גדולי תלמידיו. וכי להם צריך רבינו לצעוק שלא יתייאשו? אותם צריך רבינו ללמד התחזקות מהי? גם עליהם צריך לעמוד ולדאוג שלא יתייאשו? –…

התעוררות או התחזקות?
שתי הארות מאיר הצדיק בעולם: התעוררות והתחזקות, ואת שתי הדרכים אנו זקוקים לקבל ממנו. לפעמים אנו צריכים לשמוע דיבורי התעוררות, שיעוררו אותנו לבלי לשקוט על השמרים, וידחפו אותנו להתקדם ולהתעלות בעבודת ה'; ולפעמים אנו זקוקים…

צוואתו של רבי נתן מברסלב
ואמר בזה הלשון: נו, כשעזרא הסופר הולך לו, וטרף-פסול מתגברים, כמו שיש היום לאלפים ולרבבות טרף-פסול... אך אני מקוה שדף אחד מספרי רבינו יהיה תיקון לכל. ובכן מצוה אני עליכם שעיקר עסקיכם יהיה להדפיס את…

תפילת נשים
לקט שיחות וסיפורים מתורת רבינו הקדוש ותלמידיו הקדושים זיע"א, והפעם: על כוחה הגדול של תפילת נשים לפני ה' יתברך, שיכולה לבטל כל גזירה; על חשיבותה אצל השי"ת על פי דברי רבינו ז"ל; על רבי שמעון…

איך זוכים להתחדש?
מי שרוצה גם הוא לזכות ל"תמימות ופשיטות", חייב גם הוא לשקוד על דלתי ישיבת הצדיק האמת שילמדהו דרכי התמימות והפשיטות, אשר על ידם יוכל להתחדש תמיד ולהיות 'בן זקונים' אמיתי, המוסיף קדושה ודעת בכל יום.

אין יום שאין בו טוב
הבעיה העיקרית של ה'גדר' שבכל יום ההרגשה שהיא נותנת לאדם היא, כאילו אין אפשרות באותו יום לעבוד את ה'... "שנדמה לו כאילו היום הזה אינו כלום, כאילו אינו מימי חייו, כאילו היום אי אפשר להתקרב…

הכל חדש!
האמונה שהעולם מתחדש תמיד, מעניקה לכל אחד תקווה מלאה להשתנות בכל עת, כי אין שום קביעות לרע, וההרגשה שהמצב חייב להמשך כך – כוזבת לגמרי. בכל יום מתחדשת הבריאה, ועמה מתחדשים חסדים חדשים שעומדים הכן…

לקראת הילולת רבי נתן
לקראת יום הילולת גאון עוזנו מהרנ"ת זיע"א ביום עשרה בטבת מציגה הוצאת 'משך הנחל' הוצאה מיוחדת של השיחות העוסקות בהסתלקותו ו'מכתב הסתלקות מוהרנ"ת' המובאים בספרי "שִׂיחַ שַׂרְפֵי קוֹדֶשׁ" – מאוצרותיו של הרה"ח רבי לוי יצחק…

מיוחד: לקראת הילולת רבי נתן מברסלב
מיוחד: לקראת יום עשרה בטבת הקרב ובא, ליקטנו לכם לקט נפלא על גאון עוזינו, מורינו רבי נתן מברסלב זיע"א. תולדות חייו, מאמרים וניגונים.

חינוך הילדים – מכתבי רבי נתן
לרגל יום הילולת מוהרנ"ת: דברי חיזוק והתעוררות אשר כתב מוהרנ"ת לבניו הקטנים, מלוקטים מתוך ספר מכתביו "עלים לתרופה". במכתבים אלו ניתן לראות האיך חינך מוהרנ"ת את בניו הצעירים, שאף להם הזכיר בכל עת את התכלית…