לימוד תורה ע"י רשב"י
י״ב באדר א׳ תשע״ט
עיקר הלימוד צריך שיהיה באופן, שיבוא על ידי זה לעורר לבו לדעת מדוע ירדה נשמתו לזה העולם השפל, ועל ידי זה ישכיל להעלות כל עניני העולם הזה לרוחני וגבוה יותר, וכדי לזכות לזה יש לבוא אל ביהמ"ד של הצדיק ולהסתופף בין תלמידי הצדיק, כי הם עוסקים כל העת בבירור דבר זה לידע מה התכלית בעולם
במסכת ברכות (דף כ"ז), מספרת הגמרא בארוכה אודות סערה שקמה בבית מדרשו של רבן גמליאל, בעקבות ויכוח בינו לבין רבי יהושע, בתשובה על כמה שאלות ששאל תלמיד אחד. עד שלבסוף הורידו את רבן גמליאל מנשיאותו והושיבו תחתיו את רבי אלעזר בן עזריה, ובאותו היום הוסיפו 400 ויש אומרים 700 ספסלים לביהמ"ד. אותו התלמיד היה רבי שמעון בר יוחאי.
כדי להבין את פנימיות המחלוקת, אפשר לומר שגם רבן גמליאל וגם רבי אלעזר בן עזריה שניהם סברו כי מי שאין תוכו כברו [=רצונותיו כמעשיו] אין לו מקום בבית המדרש, ולכן סבר רבן גמליאל כי כל עוד האדם לא השלים עצמו שיהא תוכו כברו יישאר בחוץ עד שיזכה לשלימות. לעומתו סבר רבי אלעזר בן עזריה כי על ידי שייכנס לתוך בית המדרש ויסתופף עם התלמידים שכבר זכו להשלים עצמם אזי במשך הזמן יזכה אף הוא.
וזה מה שנתגלגל על ידי רשב"י כאמור, כי רשב"י והצדיקי אמת מגלים לנו עד היכן מגיע כוחו של רצון טוב, וכל מי שרוצה ללמוד תורה יבוא וילמוד, וע"י שיסתופף בבית המדרש של אנשי הצדיק יזדכך ויתעלה למדרגות יותר גבוהות ונעלות.
כמו שמבאר מוהרנ"ת בליקו"ה (נטילת ידיים הלכה ו') כי יש שלשה מדרגות בלימוד התורה: מדרגה ראשונה: לימוד התורה בכלליות, כלומר אפילו פלפול בעלמא שאינו נוגע לא להלכה ולא למעשה. למעלה הימנו: להגיע ע"י הלימוד לפסיקת הלכה למעשה.
אולם עיקר הלימוד צריך שיהיה באופן, שיבוא על ידי זה לעורר לבו לדעת מדוע ירדה נשמתו לזה העולם השפל, ועל ידי זה ישכיל להעלות כל עניני העולם הזה לרוחני וגבוה יותר.
כדי לזכות לזה יש לבוא אל ביהמ"ד של הצדיק ולהסתופף בין תלמידי הצדיק, כי הם עוסקים כל העת בבירור דבר זה לידע מה התכלית בעולם, ולהפנים כיצד לנצל את היום לעבודת ה'. וזאת על ידי שהצדיקים האמיתיים מעוררים אותנו ללמוד פנימיות התורה, ועל ידי זה זוכים ליחד לבבנו לאהבה וליראה את שמו הגדול.
ולכן מוהרנ"ת בספריו כל אימת שמדבר מרשב"י, הינו חוזר ומדגיש כי הוא המגלה, אשר תכלית ביאת האדם לזה העולם להשלים את התיקונים הנצרכים לפי שורש נשמתו, והעיקר הוא לקדש את גשמיות העולם הזה, וכמו שאמר רבינו כי בכל תנועה שהאדם עושה מעורר כל העולמות, וכל הזוהר הקדוש מלא מזה שהעיקר הוא להמשיך השגות אלוקות לזה העולם.
ולפי מה שמבאר מוהרנ"ת (הלכות נזיקין הלכה ד'), על פי המבואר בליקוטי מוהר"ן (תורה ל') כי השגות אלוקות אי אפשר להבינם כי אם על ידי צדיק גדול ונורא, אשר יכול אחרי צמצומים גדולים להמשיך השגות אלוקות לתוך אנשים פשוטים, בגלל כן יש להתקרב לצדיק הגדול במעלה ביותר, ולא להסתפק בפחות.
הן על כל אלה יש ללמוד הרבה ספרי רשב"י יחד עם העצות שגילה רביה"ק על פי דבריו, כי העצות בזוהר הקדוש עמוקים מאד – אכן יש הרבה דברים פשוטים – אולם בכלליות הינם עמוקים מאד, ועל ידי ספרי רבינו הקדוש ותלמידיו הסובבים סביב הגילויים של ספר הזוהר הקדוש הרי הם מאירים באורות נפלאים להאיר את הנפש באור זך ונשגב.
גולשים צפו גם ב:

אני יוסף
בפרשיות העוסקות ביוסף הצדיק, מבקשת התורה ללמדינו עד כמה יסודי הוא ענין הצדיק ועד כמה בלתי אפשרי לקיים את התורה – ולהתקרב לנותן התורה, הבורא יתברך, ולעבור בשלום את גליו העכורים של העולם הזה. להילולת…

תחילת תהליך הריפוי
רבינו הקדוש מלמד אותנו, שהדרך היחידה לעצור את המעגל הנואש של ירידת הדעת והנפילה לתאוות היא 'להוליד מחדש' את הדעת. לשם כך צריך אדם לזעוק אל ה'. הזעקה מולידה דעת, שבכוחה הוא מתחיל להכיר מחדש…

שובו בנים…
בעוד הגלות מעיקה בשיא אונה, מתעוררת הנפש משקיעתה בביצת הצרות וצועקת לישועת השם - "ותעל שוועתם", כפי שאומרת התורה.. ואותה שוועה של נפשנו - הכפופה תחת עול הגלות - היוצאת מעומקה של הנשמה, היא זו…

גלות הנפש וגאולתה
חמשת הפרשות אותן אנו קוראים בימי השובבי"ם, והאירועים המתוארים בהם על גלות מצרים וגאולת ישראל, הם חמשת השלבים בגאולת הנפש, גאולתו העצמית של כל אחד ואחד מאיתנו, המתחילה בצעקה הפנימית ומתמודדת עם טיעונו של פרעה…

מה מיוחד בשובבי"ם?
ימי השובבי"ם מסוגלים להעלאת הניצוצות הנפולים משום שבימים האלו אנו קוראים את הפרשיות על הירידה למצרים, הניסים שנעשו שם ולבסוף יצאו ברכוש גדול – וכמו כן בזמן הזה כאשר קוראים זאת בתורה, פרשיות אלו מסוגלים…

"מה שהעולם רחוקים מה' יתברך"
"בלי התבודדות", היו אומרים חסידי ברסלב ותיקים, "גם אם יש לו לאדם את הכל; תורה, עבודה, מצוות ומעשים טובים – חסרה לו הנקודה הפנימית: ישוב הדעת, והרי הוא דומה כעיגול, אשר בתוכו כתוב 'מבולבל', וסביבו…

החפץ חיים והתבודדות
"כל הצרות הרבות הבאות עלינו, שאיננו ניצלים מהן, המה מפני שאין אנו צועקים ומרבים בתפילה עליהן, כי לו התפללנו ושפכנו שיח לפני הקב"ה, בודאי לא ישובו תפילותינו ובקשותינו ריקם ... כמה פעמים ביום צריך לשפוך…

המטרה והאמצעי
המטרה והאמצעי: אדם נתקל בבעיה או בצרה, חלילה. הוא מנסה לפתור אותה וכאשר הוא נכשל - הוא מתפלל. האם אכן כך אמור להיות? האם מטרת התפילה היא לפתור בעיות ולסדר צרות או שמא להיפך: מטרת…

ר' הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.

ושובו אל ה'…
הבה נאמץ לעצמנו את הכח האדיר של אמירת תהלים, יהיה איך שיהיה. ואם הקור העז חדר ללבנו חלילה, לא נמתין לשום התעוררות, רק נטה אוזנינו באמירה זו כפי יכולתנו, כי אז כבר נכללנו בתקוה העצומה.

טעם זקנים – לשה"ק – י
לקריאה ולהורדה: קונטרס "טעם זקנים", שיעורי הרה"ח ר' לוי יצחק בנדר ז"ל, מתורגמים ללשון הקודש. אוצר של שיחות, תורות וסיפורים מתורת רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב ומאנ"ש מדורות קודמים. קונטרס י

"וצדיק באמונתו יחיה"
אמונתם ומסירות נפשם של חסידי ברסלב לקיים את עצות רבינו הקדוש וללכת בדרכו – דרך של ביטול ואמונה מוחלטים לבורא עולם, באה לידי ביטוי ב"קיבוץ" אליו התקבצו חסידי ברסלב בוורשא הבוערת בלהבות מלחמת העולם השניה.

כשהתלמיד מחזק את הרב
עיון קל במכתב הראשון ממכתבי רבי נתן (עלים לתרופה), אותו שלח רבי נתן לרבינו, בתשובה על מכתב מרבינו לאנ"ש, בו תיאר את קשייו העצומים, וביקש מתלמידיו שיזכרו מה שעשה רבינו עבורם (ברוחניות) ושיתפללו עבורו.

לגור מחוץ לישוב
מה, בעצם, הופך מקום לישוב? אם כמה אנשים עושים מדורה באיזה הר ונמצאים שם שבוע זה עוד לא ישוב. ישוב זה מקום שגרים בו באופן קבוע, ויש לו את החוקים והכללים שלו. יש לבוש וצורת…

פרקים: מגילת סתרים
במדור "פרקים", נספר מדי פעם על פרשיה או דמות בתולדות חסידות ברסלב, על מנת להעשיר את הידע בתולדות החסידות ובתולדות אנ"ש. הפעם נעסוק ב"מגילת סתרים" שגילה רבינו הקדוש, ובה סיפר את אשר יקרה באחרית הימים.…