להמשיך את ההשפעות
י״ב באדר א׳ תשע״ט
כל חג ומועד מאיר על נשמותינו הארות נשגבות, בכוח הצדיקים אשר אנו זוכים להיות מקורבים אליהם, ולכן עלינו לקשר כל התעוררות שאנו זוכים אליה לכוח הימים-טובים שהם כל חיותנו ותקוותנו.
זכינו והכנסנו אל אוצרותינו עוד עשרות מצוות יקרות ונכבדות שזכינו להן בימי חג הפסח הקדוש שעבר עלינו בטוב ובנעימים; וכפי שאומרים משמו של רבי נחמן מטשערין: "לא עבר עלינו החג, אלא נכנס אל תוכֵנו".
אולם, אצל רבים מנקרת הקושיא: כיצד ממשיכים את השפעת החג לכל ימות השנה? כיצד מפנימים את ההארות שקיבלנו בימי החג? כיצד אוצרים את ההשפעות לנצח?
התשובה היא: בדיוק כך! בעצם העלאת שאלה זו, כבר זוכים להפנים את קדושת החג. כלומר, על ידי הכיסופים להמשיך את ההשפעות הקדושות – בכך זוכים לאצור ולשמור אותן.
וכאשר נתבונן נראה, כי באמת התעלינו הרבה בחג זה לעומת חג הפסח שעבר, וכי בכל חג ומועד אנו זוכים להתעלות רבה. אפס כי טבע האדם לשלול את מעלותיו, לכן הוא סבור כי איננו ראוי לקבל הארה מימים קדושים אלו. אך במציאות אכן זוכה כל אחד ואחד להארות נשגבות ונפלאות המאירות בימים-טובים.
כך קורה לנו בכל דבר. למשל, כשאנו מקבלים התעוררות באמצע התפילה ואומרים כמה מילים בכוונה יתירה, בפרט אם אנו זוכים שנמשך כך עד סוף התפילה – אם ישאלו אותנו מאין בא לנו זאת – תהיה התשובה: 'אין זה מכוחי, כי אם מתנה מאת ה"… אך נשאלת השאלה: מדוע זכינו למתנה נפלאה זו? בוודאי מכוח הארת הימים הקדושים שעברו עלינו, או משום שהתפללנו על כך.
אך הכל רק בכוח הצדיקים, שכן לפי עכירות מעשינו ותאוותינו הרעות אשר אנו שקועים בהן, אכן אין לנו זכות להיות קרובים אל ה', אך הקב"ה מתנהג עמנו לפנים משורת הדין, משום שהצדיקים הגדולים עוסקים בכל עת להמתיק את הדינים מעלינו. היצר המסית בכל עת, גורם לנו קרירות ואטימות לב לכל דבר קדושה, אבל הצדיקים יחידי הדורות עוסקים בכל עת להעלות את בני ישראל "משמד לרצון", כלשון רבינו, היינו להוציא את נשמות ישראל מהתאוות ועכירות החומר אשר הם שקועים בהן – להעלותם ולהאירם באור ה'.
בכן, יש להאמין ולהפנים כי כל חג ומועד מאיר על נשמותינו הארות נשגבות, בכוח הצדיקים אשר אנו זוכים להיות מקורבים אליהם, ולכן עלינו לקשר כל התעוררות שאנו זוכים אליה לכוח הימים-טובים שהם כל חיותנו ותקוותנו.
גולשים צפו גם ב:

אחר פורים…
לקט שיחות ומכתבים בענין "אחר פורים", אותה תורה נפלאה בליקוטי מוהר"ן חלק ב, בה מסביר רבינו את הקשר בין פורים לפסח, באמצעות פרשת פרה הנקראת ביניהם. ורבי נתן שמבאר את הקשר שביניהם לבין רבינו הקדוש.…

פורים כל השנה
אחר שנתעוררו אצל האדם רגשי קודש של כיסופים וגעגועים לעזוב את כל הבלי העולם הזה, ולהידבק אך ורק בהשם יתברך, תמה האדם ושואל, איה הם אותם הכיסופים ביום המחרת, כשאני קם על צד שמאל, ואין…

בפסח נצא לחרות
כולנו עובדים את העולם הזה עבודת פרך שאינה לפי טבענו ואינה לפי כוחותינו, וכל עמלנו לריק. כל פסגה חדשה שהצלחנו לכבוש קורסת מתחת רגלינו, וכל ילדינו הקטנים - אותם רצונות פעוטים של קדושה ושל תום…

פסח באור החסידות
כמה טרחו רבינו ומוהרנ"ת זי"ע לתת לנו להבין, מעט מרחוק, את המתחולל בעולמות ובנפש האיש הישראלי, בחג קדוש ונשגב זה. תילי תילים של הלכות השמיע מוהרנ"ת על פסח. כל אחת מהן משליכה אור אחר, פותח…

חומרות יתירות וחג הפסח
הרה"ג רבי בצלאל גלינסקי שליט"א והרה"ח רבי נתן דוד שפירא ב"ר שמואל ז"ל עונים על השאלה: מה ואיך נהגו חסידי ברסלב בענין "חומרות יתירות" בפסח. האם הקפידו? ועל מה? ובכלל, מה נקרא "חומרות יתירות"? תשובות…

מהות חג הפסח
כמעשה חג הפסח כך מעשהו של עם ישראל בכל שנה בחג הפסח ומעשהו של כל יהודי בכל עת: שעל מנת לקרבו לבוראו, מאיר לו הבורא אור גדול מאוד, אור האמת היכול לכל הקליפות ואין שום…

הדרך לפסח
על ידי בחינת פרה אדומה, שנמשכת מפורים, זוכים אחר כך לפסח, שהוא פה-סח, שהתפילה יוצא מהגלות, ועל ידי כך מאירים למתפלל דיבורי התפילה, וממשיכים השגחה למעלה מהטבע [שזוהי טהרת פרה אדומה, הנמשכת מעל לדרך הטבע,…

אין כל חדש
האם זה אפשרי שאחרי 20 שנות נישואים אדם יסתכל על אשתו כאילו הוא רואה אותה בפעם הראשונה? האם זה אפשרי שיסתכל על ילדיו כאילו הוא רואה אותם בפעם ראשונה? על פי חוקי הטבע זה לא…

אי אפשר למדוד…
מי שמתחכם בעולם הזה, ורוצה לראות ולבחון היכן, ובאיזו מדרגה רוחנית, הוא עומד באמת, כי אז לא יהיה בכוחו לעמוד מול הנסיון הקטן ביותר. אך מי שיתחזק באמונה אמיתית שבוודאי כל דבר פועל למעלה אלא…