להודות על 'כלום'…
ד׳ באב תשע״ט
ט"ו בשבט מלמד אותנו יסוד חשוב: הזמן המתאים ביותר לברכה הוא ה'חורף'. באמצע ה'שום – כלום' כביכול, אנו פותחים שולחן לכבוד השם יתברך, מפשפשים בכל פינה, מחפשים פרי, טעם וגם ריח, אוספים ומעלים על השולחן מכל טוב הארץ ומכריזים ואומרים: בכל מצב העולם מלא בטוב. תמיד יש על מה להודות, לברך ולהלל להשם.
בשבוע שעבר התרחש מאורע מעניין ומעט תמוה.
ראש השנה לאילן.
ומה כה מוזר כאן?
העיתוי, כמובן!
התורה מכריזה על ראש השנה לאילנות, בעיצומה של התקופה הכי פחות מתחדשת ורעננה. דווקא כעת, שעה שהאילנות בשפל מעמדם, קרחים לחלוטין, קפואים, אפרוריים ונטולי כל זיק של פריחה – דווקא כעת חל מועד ההתחדשות שלהם, המשפיע מבחינה הלכתית על רוב היעודים והשימוש בהם. פלא.
טמון כאן רעיון עצום. האדם עץ השדה, וכמי שדומה לאילן, עליו להביט על אילנות השדה ולהבין משהו חשוב מאוד: לאדם, כמו לאילן, תקופות ועונות. עיתים מעלים ענפיו עלים ופריחה, נושאים פירות ומפיקים כל טוב, ולפעמים הקדרות אופפת אותו, טובו גנוז בתוכו, וכלפי חוץ כאילו אין בו מאומה. לאדם תקופות של פריחה, הוצאה מהכוח אל הפועל, צמיחה והתעלות נראית לעין; לאדם גם תקופות כפור וגניזה, כלפי חוץ איש של סתם הוא, אין בו מאומה. אבל, אומר כעת האילן, החנטה – ההתחדשות האמיתית – מתרחשת דווקא כעת. בעיצומו של חורף. ההתחדשות וההולדה האמיתית בוקעת בתוכינו ממש כעת!
בעיצומה של פריחה, המציאות מזמינה ברכות והודאות; כשהכל מלבלב, ברור שיש על מה להודות. בט"ו בשבט נלמד יסוד חשוב: הזמן המתאים ביותר לברכה, הוא חורף. באמצע ה'שום – כלום' כביכול, אנו פותחים שולחן לכבוד השם יתברך, מפשפשים בכל פינה, מחפשים פרי, טעם וגם ריח, אוספים ומעלים על השולחן מכל טוב הארץ ומכריזים ואומרים: בכל מצב העולם מלא בטוב. תמיד יש על מה להודות, לברך ולהלל להשם.
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.