להודות על 'כלום'…
ד׳ באב תשע״ט
ט"ו בשבט מלמד אותנו יסוד חשוב: הזמן המתאים ביותר לברכה הוא ה'חורף'. באמצע ה'שום – כלום' כביכול, אנו פותחים שולחן לכבוד השם יתברך, מפשפשים בכל פינה, מחפשים פרי, טעם וגם ריח, אוספים ומעלים על השולחן מכל טוב הארץ ומכריזים ואומרים: בכל מצב העולם מלא בטוב. תמיד יש על מה להודות, לברך ולהלל להשם.
בשבוע שעבר התרחש מאורע מעניין ומעט תמוה.
ראש השנה לאילן.
ומה כה מוזר כאן?
העיתוי, כמובן!
התורה מכריזה על ראש השנה לאילנות, בעיצומה של התקופה הכי פחות מתחדשת ורעננה. דווקא כעת, שעה שהאילנות בשפל מעמדם, קרחים לחלוטין, קפואים, אפרוריים ונטולי כל זיק של פריחה – דווקא כעת חל מועד ההתחדשות שלהם, המשפיע מבחינה הלכתית על רוב היעודים והשימוש בהם. פלא.
טמון כאן רעיון עצום. האדם עץ השדה, וכמי שדומה לאילן, עליו להביט על אילנות השדה ולהבין משהו חשוב מאוד: לאדם, כמו לאילן, תקופות ועונות. עיתים מעלים ענפיו עלים ופריחה, נושאים פירות ומפיקים כל טוב, ולפעמים הקדרות אופפת אותו, טובו גנוז בתוכו, וכלפי חוץ כאילו אין בו מאומה. לאדם תקופות של פריחה, הוצאה מהכוח אל הפועל, צמיחה והתעלות נראית לעין; לאדם גם תקופות כפור וגניזה, כלפי חוץ איש של סתם הוא, אין בו מאומה. אבל, אומר כעת האילן, החנטה – ההתחדשות האמיתית – מתרחשת דווקא כעת. בעיצומו של חורף. ההתחדשות וההולדה האמיתית בוקעת בתוכינו ממש כעת!
בעיצומה של פריחה, המציאות מזמינה ברכות והודאות; כשהכל מלבלב, ברור שיש על מה להודות. בט"ו בשבט נלמד יסוד חשוב: הזמן המתאים ביותר לברכה, הוא חורף. באמצע ה'שום – כלום' כביכול, אנו פותחים שולחן לכבוד השם יתברך, מפשפשים בכל פינה, מחפשים פרי, טעם וגם ריח, אוספים ומעלים על השולחן מכל טוב הארץ ומכריזים ואומרים: בכל מצב העולם מלא בטוב. תמיד יש על מה להודות, לברך ולהלל להשם.
גולשים צפו גם ב:

תפילה לזכות להגיע לציון
חוברה על ידי הרה"ח רבי יצחק ברייטער זצ"ל, הי"ד, בתקופה שבה לא ניתן היה להגיע לציון. כעת, בעקבות מגיפת הקורונה שסגרה את הגבולות בין המדינות, הפכה התפילה הזו שוב לרלוונטית...

צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.

סוף סוף באומן…
מי בכל זאת עקבו אחר הספינה וניסו לנצל כל פירצה אפשרית בכדי להסתנן לתוכה? היו אלו שני אברכים צעירים מירושלים, הלא הם מיודענו רבי אברהם יעקב גולדרייך וחברו המושבע רבי שמואל שפירא...

ספירת העומר
תולדותיו של כל אדם מישראל הם בבואה של תולדות עם ישראל מאז היותו לגוי. אם כן, פסח וספירת העומר אינם רק "זכר" ליציאת מצרים, אלא ענינו הפרטי של כל יחיד: לזכות ולצאת "מגלות מצרים שהוא…

להרגיש שייך
מי לא משתוקק לחוש רצוי ומועיל, להשתייך למקום טוב ומיוחד? כשהתחושה הזו דועכת, אנו עלולים להיות אבדים לנצח. ואז באה החיות החדשה: אני קיים, אני יחודי – וחלק ממניין יחודי. המספר האישי שלה, הוא זה…

וספרתם לכם – לעצמכם
תקופת "ספירת העומר" היא תקופה של היטהרות והתעלות – את זה כולנו יודעים. בכל יום ויום עולים משער לשער, ומתקנים עוד משהו פגום. הבעיה היא רק, שחלק גדול מאתנו מרגישים מחוץ לסיפור...

אתה עוד תזכה!
כולנו צועדים בדרך ארוכה מאוד שאת סופה קשה לחזות. הסכנה הגדולה ביותר היא שבעיצומו של מסע נתייאש וזהו. לכן, כל כך חשובה לנו ההבטחה 'אתה עוד תזכה' ואם נזכור זאת, ולא נתייאש, הרי שללא ספק…

סיפור התקרבות: רבי שמואל שפירא
לקראת יום היארצייט של הרה"ח ר' שמואל שפירא שחל ביום שביעי של פסח, נביא הפעם את סיפור התקרבותו לאורו של רביה"ק.