לא להתפשר
י״ב באדר א׳ תשע״ט
אם היה האדם מאמין באמת כי כל מה שכבר זכה להגיע הוא רק בכוח הצדיק המסתכל עליו להטיב אחריתו – הרי היה מבקש שיזכה להגיע לתכלית השלימות בלי שום הסתפקות, שיזכה לישב כל ימי חייו באהלי תורה, ושיזכה להכניס כל כוחו בתפילה ולהתפלל כמו העובדים בדורות הקודמים
רבינו גילה עצות נפלאות אשר בכוחן להפוך את נפש האדם מן הקצה אל הקצה. וכך אמר: "הפחוּת שבאנשי אני מוליך אותו בדרך של צדיק גדול מאד" (חיי מוהר"ן, שיד).
ניקח לדוגמה, התבודדות, הרי בגשמיות, כגון בחולה סופני רח"ל, מרעישים עולמות בתפילות וצעקות לה' שירפאהו, כי אנו מאמינים שברגע אחד יכול הכל להשתנות, אם כן, מדוע לא נאמין כך גם ברוחניות?
הסיבות לזה הינן שתיים שהם אחת: אנו מסתפקים במה שיש לנו, ואיננו מאמינים די בכוח הצדיק. כלומר, אנו חושבים כי לכל מה שהשגנו הגענו בכוחנו-אנו, ואנו מסתפקים בזה; ומה שאנו מתפללים שה' יעזרנו בכוח הצדיק, הוא רק כדי שיצליח עוד קצת.
דרך משל: אדם בינוני הקובע עתים לתורה ואף מתפלל בכוונה ובמתינות, ועובד את ה' כפי יכולתו, תוכן תפילותיו הוא בדרך כלל, שיזכה להתפלל מעט יותר בכוונה, שיזכה ללמוד קצת יותר באיכות, שיזכה לעבוד את ה' מעט יותר וכן הלאה. וזאת מחמת שהוא מדמה לעצמו כי לכל מה שהגיע עד כאן זכה בכוחות עצמו. אמנם אין הוא מתכחש שכל אחד נצרך לסיוע, לכן הוא מבקש מהצדיק שיפעל אצל השי"ת בעבורו שיעזרהו, ואף יזכה להתעלות מעט.
אולם, אם היה האדם מאמין באמת כי כל מה שכבר זכה להגיע הוא רק בכוח הצדיק המסתכל עליו להטיב אחריתו, והוא העומד לו לעזרה ומליץ עליו לפני השי"ת שיעזרהו על דבר כבוד שמו – הרי היה מבקש שיזכה להגיע לתכלית השלימות בלי שום הסתפקות, שיזכה לישב כל ימי חייו באהלי תורה ולא יזוז משם לעולמים, ושיזכה להכניס כל כוחו בתפילה ולהתפלל כמו העובדים בדורות הקודמים.
שכן בכוחות עצמנו היינו נופלים מיד, ורק בכוח הצדיק יש לנו יכולת להחזיק מעמד. אם כן לא נתפשר! לא נסתפק במועט! הבה נתחיל להאמין ולבקש שנזכה להגיע לתכלית הנרצה, ולהשלים את תפקידנו בזה העולם.
כוח זה מתגלה בפורים, כמו שאמר רבינו (ליקו"מ ח"ב עד): "ועכשיו כל ההתחלות מפורים"; עכשיו ברגע זה יכול כל מי שרוצה – להשתנות מן הקצה אל הקצה.
וכך אנו מוצאים בתפילתו של מוהרנ"ת לפורים המיוסדת על תורה זו (ליקוטי תפילת ח"ב, לז): "מה אומר לפניך יושב מרום, ומה אספר לפניך שוכן שחקים, אם אחרי כל הנסים והנפלאות האלה אני בעצמי רודף את עצמי יותר מכל השונאים… ותמהר להושיעני ולגאלני ממני בעצמי…" ובקטע שלאחריו: "ואזכה בכח הצדיקים לגרש ולבטל ממני ומכל ישראל קליפת המן עמלק".
כי כך המידה, קודם יש לזעוק הצילני ממני בעצמי, ומיד אחר כך ניתן להשתנות ללטובה מההיפך אל ההיפך.
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.