"וכן נהגו…"
ח׳ באייר תשע״ט
חביבים ישראל, שמחבבים מצוותיו של הקב"ה, ומחבבים מנהגים שנהגו מקדמת דנא, ומחבבים את מצוות צדקה, עד כי אין ערוך לסכומי הכסף העצומים המחולקים מדי שנה לעניים ולמי שאין ידם משגת. ולא רק ל"עניים", שאין בביתם פת לבצוע כי אם לכולם. לכל מי שזקוק, לכל מי שאין ידו משגת כדי עריכת שולחן הסדר כראוי.
"חביבים ישראל," אומרים חז"ל, "שהם מקיימין כל המצות שבתורה הא כיצד? תפילין על ידיהם ותפילין על ראשיהם ומזוזה על פתחיהם וארבע ציציות על בגדיהם."
חביבים ישראל לפני בוראם, אביהם אוהבם, שהם מוקפים במצוות, והם מוסרים נפשם, גופם וממונם לקיים מצוותיו שציוום בכל לב ונפש; שבשעה שהם מקיימים מצוותיו כל עצמותיהם אומרות 'ה', מי כמוך!"
חביבים ישראל, שלא רק מצוותיו שציוום במפורש הם מקיימים בשמחה וחדווה, אלא אף מחפשים ומוסיפים עוד, מבקשים וכוספים אחר עוד מצווה, עוד מעשה של נחת רוח לבורא ולברואיו.
"הגה," כותב הרמ"א בהלכות פסח (סי' תכט), "ומנהג לקנות חיטים לחלקן לעניים לצורך פסח". מנהג. לא מצווה ממנין המצוות ולא חובה. מנהג לקנות חיטים לחלקם לעניים".
וחביבים ישראל, שמחבבים מצוותיו של הקב"ה, ומחבבים מנהגים שנהגו מקדמת דנא, ומחבבים את מצוות צדקה, עד כי אין ערוך לסכומי הכסף העצומים המחולקים מדי שנה לעניים ולמי שאין ידם משגת. ולא רק ל"עניים", שאין בביתם פת לבצוע כי אם לכולם. לכל מי שזקוק, לכל מי שאין ידו משגת כדי עריכת שולחן הסדר כראוי.
חביבים ישראל.
על הפסוק "משארותם צרורות בשמלותם על שכמם" אומרים חז"ל במכילתא: "אף על פי שבהמות הרבה הוליכו עמהם מחבבים היו את המַצוֹת" ובדרך צחות אפשר אולי לומר: אף על פי שבהמיות וגשמיות הרבה מוליך עמו עם ישראל, שעדיין לא זכינו לזכך ולתקן, מחבבים הם את המצוות חיבה שאין כמותה. גם אם נראה לעתים יהודי הנראה לנו כשקוע עד צוואר בבהמיות, "מוליך עמו בהמיות הרבה", אין זו מהותו האמיתית. בפנימיותו – המתגלית לעין כל בכל עת מצוא – חביב הוא, ומחבב את מצוות ה' אלקיו בחיבה שכמוה כאצבע אלקים המצביעה על גודל היקר והחשיבות של כל יהודי ויהודי באשר הוא שם, מצביעה ואומרת: ראו כמה חביבים ישראל, כמה מחבבים הם את המצוות, כמה אוהבים הם את אביהם שבשמים.
אשרי העם שככה לו, אשרי העם שאלה הם בניו, נדיבי לב ומעש, שמהותם טהורה וזכה, שחביבים הם לפני אביהם שקראם בנים, וחביב הוא לפניהם שקראוהו אב.
גולשים צפו גם ב:

הברסלבים הראשונים
מסמך מרתק שרשם זלמן שזר מפיו של הרה"ח ר' שמואל מאיר אנשין על התקרבותו לברסלב, על עלייתו ארצה ועל חסידי ברסלב הראשונים בירושלים.

כולם יהיו ברסלב
האם כל הצדיקים שחיו אחרי רבי נחמן לא היו צדיקים? האם לעתיד לבוא כולם יהיו ברסלב? האם חובה על כל אדם להתקרב לרבי נחמן ולהיות חסיד ברסלב? תשובות - בפנים

לכו ונחדש המלוכה
זהו סוד ה'בראשית' מיד אחר ירח האיתנים – להתחיל מבראשית, להתחדש לגמרי ולשכוח את כל העבר. כי "אפילו אם עבר האדם מה שעבר, אפילו אם עבר על כל התורה כולה, אף על פי כן אין…

צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.

קירוב רחוקים – א
על החובה לעסוק בענין קירוב רחוקים • כוחו של יחיד • התועלת למקרב הנפשות • התענוג הנגרם לקב"ה כביכול על ידי קירוב רחוקים • הדרכות רביז"ל בעסק הקירוב • עובדות מאנ"ש ועוד | מאמר ראשון

גילוי העולמות (א)
לכל אדם ידיעות אודות המציאות, אותן קנה באמצעות כוחות החכמה והבינה שלו ובאמצעות הנתונים שנמסרו לו על ידי חושיו. אולם "דעת" היא התוודעות מסוג שונה אל המציאות. הכוונה לגילוי של הקודש בכל דבר, חיבור כל…

המלך והכפרי
"...פנה המלך אנה ואנה וראה כי אין איש, וכי כל שריו ועבדיו הנאמנים עזבוהו לנפשו, ומשכך, מצא המלך עצמו מיואש. הביט לכאן ולכאן, החל צועד מעט "עד שמצא בית כפרי אחד", ותוך שהוא מבוסס את…

בענין השמחה…
נקודת השמחה בעצם היהדות אמורה ללוות את הנפש לכל מקום אליו תתגלגל. המצוות והטוב שיש בכל יהודי, די בהם כדי להחיות את נפשו תמיד, בכל מצב. חיי אמונה הם כאלו שאינם נתונים לחסדי המצב והמקום.…