החופש לחפש
כ״ו בתמוז תשע״ט
בין "על האש" אחד לשני, בין גלי הים וגלגלי הגומי, הבה ונקדיש "זמן" להתבונן פנימה ולחפש לשמוע מה רוצים מאיתנו מן השמיים. ננצל את החופש כדי "לעצור רגע" במטרה להכין את נפשנו לקראת פריצה מחודשת, רוויה במסקנות, הבנות, החלטות ומפת דרך חדשה מלאה בחופש רוחני, החופש להיות עוד קצת יותר החלק א-לוק ממעל (בין הזמנים)
ימי בין הזמנים הולכים ומתקרבים. יש מאיתנו שכבר קופצים שריר לקראת התקופה בה השגרה תתפזר כאבק נידף ברוח וה"זמנים" הפנויים ידרשו מענה – להיכן לכוון את הלב? מה משמעות ה"זמן" הפנוי הזה וכיצד לנצל אותו?
בבואנו להעמיק בסוגיית ה"חופש" המרפה מן השגרה המבורכת, הבה ונתבונן בקשר שבין המילה "חופש" למילה "חיפוש".
רבינו מדגיש בתורה הראשונה הפותחת את ספרו ליקוטי מוהר"ן, כי על כל אחד ואחד מאיתנו להתבונן בשכל הטמון והנסתר שבכל דבר שאנו פוגשים בחיינו, כי אותו "שכל" המאיר דרך כל מה שקורה לנו, שומר בחובו עבורנו מסר מרגש להתקרבות מחודשת ונוספת אל בורא העולם. כי כל דבר ודבר שעובר עלינו אינו אלא קריאה ומסר לעידון הנפש וחיבורה למקורה. לו רק נשכיל לעצור ולהתבונן בשכל הזה המאיר לנו דרך מאורעות חיינו, נזכה שתאיר לנו הדרך בבחינת "ואורח צדיקים כאור נוגה". חיינו יקבלו יתר נופך של משמעות ונפשנו תתמלא בחיות.
ומכאן הקשר בין המילה "חופש" (בין הזמנים..) למילה "חיפוש" (השכל שבכל דבר..), כי כל מהותו משמעותו ותכליתו של החופש אינה אלא כדי לפתוח עבורנו אפשרות לעצור לרגע את דהרת מרוץ חיינו ולהתבונן – מה היה לנו עד עתה? ולאן אנו בוחרים לפנות מעתה והלאה?
החופש לחפש את אשר למדנו מה"זמן" שעבר – להסיק מסקנות, לעבד נתונים – ומכאן לזכות למצוא את ה"משהו חדש" שמסתתר עבורנו ב"זמן הבא" עלינו לטובה..
מעבר למשמעות המשחררת של החופש, טמונה בו עבורנו הזדמנות לעריכת סדר מחודש בנפש בה יונחו במקומם כל הרגשות, הריגושים, ההצלחות והכישלונות של השנה שעברה, ותונח אבן פינה של קבלות לעתיד, כיסופים ומטרות אשר יניעו את מנועי נפשנו לקראת ה"זמן הבא".
רבינו אומר בתורה ס"ב בליקוטי מוהר"ן שכל הצלחתנו תלויה בכוח ההתלהבות שהצלחנו להשקיע בנקודת ההתחלה. על כן, מציע רבינו, עלינו להתחיל שוב ושוב בכל פעם מחדש עם התלהבות מחודשת, ובזה החופש הינו הזדמנות פז לקחת נשימה עמוקה פנימה בה נשאף אל תוכנו את כל ההבנות שרכשנו בשנה שעתה נפרדת מאיתנו, ננשוף החוצה כל הטעויות והמתחים שתפסו אחיזה בנו ונצא לקראת התחלה חדשה ומרעננת.
אז בין "על האש" אחד לשני, בין גלי הים וגלגלי הגומי הבה ונקדיש "זמן" להתבונן פנימה ולחפש לשמוע מה רוצים מאיתנו מן השמיים לקראת ה"זמן החדש". ננצל את החופש כדי "לעצור רגע" במטרה להכין את נפשנו לקראת פריצה מחודשת, פריצה שרוויה במסקנות, הבנות, החלטות ומפת דרך חדשה מלאה בחופש רוחני. החופש להיות עוד קצת יותר החלק א-לוק ממעל שאנחנו באמת ועוד קצת יותר מרווים נחת לבורא העולמים…
גולשים צפו גם ב:

ואין זה שלי כלל!
"לא להתפעל מהנפילות והירידות הנגלות לעין, אלא לזכור שתמיד פנימיותם נותרת זכה ונקיה ומשתוקקת לבוראה, ומכח זה להשתוקק לצאת מהרפש והבוץ"

הכתר בראש המשיח
זה מה שיביא את הגאולה: אותם יהודים שהיו מוכנים לעבוד את ה', גם כשהרגישו בנפשם שעבודתם היא לחינם חס ושלום; אלו שנשארים תמיד 'איכרים פשוטים' ועובדים את ה' בפשיטות גם כשמשיגים וגם כשלא – הם…

לעבור את הגשר הצר
"וכל אלו הדיבורים האמתיים שכתבתי, הם הם בעצמם הגשר האמתי, שיכולין לעבור עליו אפילו בתהום תחתיות, רק שלא ייפול בדעתו ולא יתפחד כלל, ויבטח ויישען בכוחו של רבינו הקדוש, שגילה כל זה"

מאבק האמונה
כתבה מרתקת על מסירותם של חסידי ברסלב ליהדות בברית המועצות, על הקיבוצים בשנות הזעם ועל הרדיפות שעברו תחת שלטון הקומוניסטים. התפרסמה ב'המודיע' בשנת תש"ך

לא לפחד מהפחד
כאשר מקשרים את הפחד למקור שממנו הוא נשלח, ויודעים שאין זה טבע ומקרה אלא השם יתברך שלח זאת כדי שנתיירא ממנו, הרי שוב אין צורך בהפחדות, והחסדים יכולים להתגלות

ריקודם של "החסידים המתים"
תיאור מרתק, מעטו של הסופר דניאל צ'רני, על ליל שבת אצל חסידי ברסלב בשטיבל הברסלבי ברחוב נובוליפיה בוורשה לפני מלחמת העולם השניה.

הלל צייטלין: עתידה של ברסלב
הלל צייטלין במאמר מרתק: מהו חסיד ברסלב, מיהו רבי נחמן מברסלב, והאם תתקיים דרכו ומשנתו של רבי נחמן מברסלב גם בעתיד. מסמך מדהים ומרתק.