בין הזמנים
כ״א בסיון תשע״ט
כמה משמח לראות את אנ"ש, אשר בעת ש"הפח נשבר ואנחנו נמלטנו" ותינוקות הכוללים בורחים מבית הספר – אינם נמלטים לטיולי ג'יפים, ולמליחת בשר גופם במי הים המלוחים… אלא נמלטים אל בית מדרשו של הצדיק ולעצי היער, לעסוק באמירת תהלים וליקוטי תפילות, בלימוד תורת הצדיק – במידה גדושה, ולא בקמצנות.
הזמן בו לא מתקיימים לימודים במסגרות הישיבות ותלמודי התורה, נקרא "בין הזמנים" [שנת הלימודים מחולקת לשני 'זמנים', 'זמן' חורף ו'זמן' קיץ] וכשמו כן הוא, תקופה שהיא חוץ מהזמן, לא בתוך הזמן.
את ההפסקה הזאת היו אנ"ש מנצלים על מנת להתעלות מעל הזמן, לעסוק בדברים אשר הזמן הרגיל לא נתן להם אפשרות לעשותם.
כך שכאשר תקופה זו זכתה שיקויים בה אצל רבים מאוד מאמר הכתוב "ירעם הים ומלואו", וכל הנחלים הולכים אל הים והים איננו מלא… הרי שאצל אנ"ש נתקיים מאמר הכתוב "יעלוז ש-ד-י וכל אשר בו", והיער צר מלהכיל את ריבוי המבקשים להשיח את לבם לפני ה', הקמים לערוך תיקון חצות והמתפללים תפילת שחרית כוותיקין ושאר עבודת ה'.
כמה משמח לראות את צעירי אנ"ש מנצלים את הלילות, משכימים כאריות בחצי הלילה ויוצאים אל השדה, לשפוך לבם לפני ה'…
כבר אמר רבי ישמעאל "כל דבר שהיה בכלל ויצא מן הכלל ללמד, לא ללמד על עצמו יצא אלא ללמד על הכלל כולו יצא" – ניצול לילות אלו בקימת חצות והתבודדות, לא ללמד רק על לילות אלו יצא, אלא ללמד על כלל כל לילות השנה כולו יצא.
ללמדנו שליבם של אנ"ש נכסף ומשתוקק לקיים כפשוטן את עצותיו של רבינו הקדוש לעבודת ה', ובפרט העצה הנוראה אשר עליה העיד רבינו הקדוש שהיא "עיקר עבודת איש הישראלי"…
כמה משמח לראות את אנ"ש, אשר בעת ש"הפח נשבר ואנחנו נמלטנו" ותינוקות הכוללים בורחים מבית הספר – אינם נמלטים לטיולי ג'יפים, ולמליחת בשר גופם במי הים המלוחים, [לפחות ח"י דקות כשיעור מליחה…] ולצלות עור גופם, תחת השמש היוקדת, כמאכל בן דורסאי… אלא נמלטים אל בית מדרשו של הצדיק ולעצי היער, לעסוק באמירת תהלים וליקוטי תפילות, בלימוד תורת הצדיק – במידה גדושה, ולא בקמצנות.
* * *
אולם, אחים יקרים, שימו על לבבכם דברי מוהרנ"ת:
"בבחינת למעלה מהזמן עצמו, שם אין שייך שום תיקון, ועיקר התיקון כשיורדין לבחינת "תחת הזמן" – ואין נלכדים שם בהבלי הזמן, חס ושלום" (ליקוטי הלכות, מילה ד).
עיקר התיקון הוא, כאשר נכנסים שוב לכבלי ה'זמן'. גם כאשר אנו כבולים וכפופים תחת מסגרת הזמן, גם שם לעשות את מה שצריך…
עיקר התיקון הוא, שגם בימים בהם הזמן שולט, סדרי הישיבה, זמני הכוללים – גם אז לא לשכוח שהלימוד בתורת הצדיק והעסק בליקוטי תפילות אינו רק אמצעי למלאות את המשבצת בטבלת סדר היום ב-V אלא הם ספרים שיש 'לעסוק' בהם ברצינות ולחפש ולחתור בהם למצוא דברי אלקים חיים, להתקרב על ידם להש"י באמת.
גם אז לא לשכוח, שכל לילה, 6 שעות אחר צאת הכוכבים, יש עת רצון גדולה מאד, ויש לקום אז מהמטה, לומר תיקון חצות ולהתאבל על חורבן בית המקדש, ולשפוך ליבנו לפני ה'…
כל אחד לפי יכלתו, לפי בחינתו, לפי מדריגתו…
[לא באנו לשלול את הצורך בהתרעננות ובחופש. אולם וודאי וודאי שהאדם הכוסף לבוראו ולעבודת בוראו, ומנצל את הזמן ה"חופשי" שלו לעבודת ה' שאינה מתאפשרת לו בכל השנה, עדיף רבבות אלפי מונים על היוצא להתרעננות גופנית גרידא]
גולשים צפו גם ב:
הברסלבים הראשונים
מסמך מרתק שרשם זלמן שזר מפיו של הרה"ח ר' שמואל מאיר אנשין על התקרבותו לברסלב, על עלייתו ארצה ועל חסידי ברסלב הראשונים בירושלים.
כולם יהיו ברסלב
האם כל הצדיקים שחיו אחרי רבי נחמן לא היו צדיקים? האם לעתיד לבוא כולם יהיו ברסלב? האם חובה על כל אדם להתקרב לרבי נחמן ולהיות חסיד ברסלב? תשובות - בפנים
לכו ונחדש המלוכה
זהו סוד ה'בראשית' מיד אחר ירח האיתנים – להתחיל מבראשית, להתחדש לגמרי ולשכוח את כל העבר. כי "אפילו אם עבר האדם מה שעבר, אפילו אם עבר על כל התורה כולה, אף על פי כן אין…
צעקת החיפוש
החיפוש אחרי נקודת הטוב הוא מעשה הקנאות הראוי ביותר עבור קדושת יהדותנו. והחיפוש הזה מתחיל בספרי הצדיקים, עובר בהכרח דרך שיחת חברים, ונעשה שלם ומוחלט מתוך בירור עצמי.
קירוב רחוקים – א
על החובה לעסוק בענין קירוב רחוקים • כוחו של יחיד • התועלת למקרב הנפשות • התענוג הנגרם לקב"ה כביכול על ידי קירוב רחוקים • הדרכות רביז"ל בעסק הקירוב • עובדות מאנ"ש ועוד | מאמר ראשון
גילוי העולמות (א)
לכל אדם ידיעות אודות המציאות, אותן קנה באמצעות כוחות החכמה והבינה שלו ובאמצעות הנתונים שנמסרו לו על ידי חושיו. אולם "דעת" היא התוודעות מסוג שונה אל המציאות. הכוונה לגילוי של הקודש בכל דבר, חיבור כל…
המלך והכפרי
"...פנה המלך אנה ואנה וראה כי אין איש, וכי כל שריו ועבדיו הנאמנים עזבוהו לנפשו, ומשכך, מצא המלך עצמו מיואש. הביט לכאן ולכאן, החל צועד מעט "עד שמצא בית כפרי אחד", ותוך שהוא מבוסס את…
בענין השמחה…
נקודת השמחה בעצם היהדות אמורה ללוות את הנפש לכל מקום אליו תתגלגל. המצוות והטוב שיש בכל יהודי, די בהם כדי להחיות את נפשו תמיד, בכל מצב. חיי אמונה הם כאלו שאינם נתונים לחסדי המצב והמקום.…